изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:55 EEST
Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг    
Ред и сигурност Адвокатът Юри Митев завежда съдебен иск в Административния съд срещу община Добрич заради нарушеното му право на свободно придвижване по непочистените от снега улици.

Това съобщи самият Митев, цитиран от БТА. Ще представя като доказателства самите призиви на местната власт хората да ограничат движението си по време на снеговалежа в първите дни на януари, както и снимки и публикации, даващи представа за обстановката в града, обясни адвокатът. Той коментира, че десетки добричлии с фрактури са потърсили спешна помощ по време на обявеното бедствено положение. По думите му таксиметрови шофьори и сега му отказват да го вземат от домашния му адрес заради непочистени улици в жилищен квартал на Добрич.
Не преследвам комерсиална цел, някой трябва да бие камбаната на гражданското недоволство. Понеже общинарите се правят на "дяволи", завеждам съдебния иск за "дяволската" сума от 66,66 лева, заяви адвокат Митев. В Добричка област бе обявено бедствено положение заради обилния снеговалеж от 3 до 9 януари. Кметът на Добрич Детелина Николова наскоро обясни, че в договора за снегопочистване с фирма "Шеле", подготвен при предишен кметски мандат, са включени само 18 улици.
Юристите от Асоциацията за правна евроинтеграция и защита на човешките права също подготвят иск срещу властите от името на софийско семейство, бедствало повече от 10 часа в района на Петолъчката на 3 януари, обяви вчера пред Дарик известният правозащитник адвокат Михаил Екимджиев. Асоциацията започва изграждането на граждански комитети за натиск срещу институциите и за търсене на отговорност за престъпното им бездействие по чистенето на снега. Адвокатите на организацията сезираха с отворено писмо Апелативния прокурор на Пловдив заради снежната блокада в града. Ако до няколко дни не видим резултат, ще призовем пловдивчани към гражданско неподчинение и неплащане на налозите, предупреди Екимджиев.
В отговор пловдивският кмет Славчо Атанасов пък поиска прокуратурата да се самосезира заради призива на Екимджиев пловдивчани да бойкотират плащането на местни данъци. Пловдивчани са разумни и отговорни хора и призивът на асоциацията на Екимджиев да не се плащат данъци и такси едва ли ще бъде приет сериозно, коментира кметът Атанасов и подчерта, че няма голям град в България, който да не е бил скован от поледиците.

dir.bg

ЗИМНАТА ПРИКАЗКА ДОБРИЧ... В ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА НА ndtnews.hopto.org

"ШЕЛЕ" ПОИСКА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЗА РАЗЧИСТВАНЕ ОКОЛО КОНТЕЙНЕРИТЕ

ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В ХАОС ОТ СНЕГА. 39 СЕ ПОТРОШИХА ЗА ДЕНОНОЩИЕ

Плячкосват закъсали в снега автомобили

КМЕТЪТ НА КАВАРНА ПОКАЗА КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

ЗИМАТА НИ ПАРАЛИЗИРА

СПАСИХА ОТ БЯЛА СМЪРТ ЗАТРУПАН ОТ СНЯГ МЪЖ В АУДИ

 


Сходни връзки

Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-16 @ 14:02 EET

Ако жена му беше все още зам.кмет и през ум нямаше да му мине на надутото копеле да протестира ,та ако ще и пет метра сняг да беше навалял.Тъпънар нещастен!

Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-16 @ 16:19 EET

Абе тъпанар смотан, не знам кой е този адвокат, ама ти само под опашката можеш да му духаш!

Имаш ли си на представа, какво е из по-малките улички???? Аз живея в кв. Пинета и да ти кажа за кво става дума. Тук кола не може да влезе до пролетта, а шахтите които са зейнали.... могат да погълнат цял Добрич. Май ще трябва и аз да заведа един иск, та да няма после почернени семейства.

Ти като плащаш данъци, питаш ли се къде отиват парите ти???????? Не, не се питаш, щото вероятно не плащаш.

Пък и добричлии са едни не коне, а магарета с капаци. Светнал Добрич, щото Детелина пуснала осветлението. Ами ако всички частници угасят светлините на витрините си???? Добрич ще потъне в мрак, бе братя. Пък и паричките дето Детелинчето отпусна за осветление и ги предоставиха, т.н. нейни предишни благодетели - НДСВ. Айде, че много й се дразня на тая фръцла, ама и нейното време ще дойде.

Що пък да не й викна Господари на ефира?!

Тъпанар /или тъпанарка/

Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-16 @ 19:20 EET
Бъркаш нещата пич.И в по-предните години имаше лед и кво ли не ,ама Митева беше заместник-кмет и Митев си траеше.Ако си мислиш ,че сега е тръгнал да защитава твойте и мойте права на данъкоплатци хич не си познал.Просто си отмъщава задето издухаха тъпата му жена.А пък дали живееш на Пинета или в Балик няма значение.Всички ги ядем лайната на кметицата.Просто ми е смешно че взимаш за чиста монета напъните на един некадърник...
Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-16 @ 23:18 EET

по цял свят хората завеждат дела дори при най-малко нарушение на правата им, на интересите им и за какво ли още не. а ние- добричлии търпим диктата на плевенчанката, която има наглостта да каже за добрич "моят град"  - разпродаде каквото можа, заложи в банките каквото остана непродадено- май е време вече да си ходи - а?

Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-17 @ 10:57 EET

Първо - Детелина не е от Плевен, а от Плевенско

Второ - нито родителите и са от Добрич, нито децата и са останали тук - така, че спокойно може да си върши всичко по план.

Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-20 @ 15:51 EET
По добре плевенска селянка от "гражданина" Енчо Малев!!!
Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-20 @ 18:38 EET

"ГРАЖДАНИНЪТ" ЕНЧО МАЛЕВ Е ФИНАНСОВО ТОЛКОВА СТАБИЛЕН, ЧЕ Е ПОДСИГУРИЛ И ПРАВНУЦИТЕ СИ. ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ ПЪРВО-ЗНАЕ КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ И Е ДОБЪР РЪКОВОДИТЕЛ И ВТОРО- НЯМА ДА СИ ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ.

А ДЕТЕЛИНА - ТЯ НИТО УМЕЕ ДА РЪКОВОДИ, ПЪК И ПАРИ ТРЯБВА ДА НАТРУПА....

АБЕ..... ОРИСИЯТА НИ Е МНОГО ТЕЖКА

Заведоха ”дяволски” дела заради непочистен сняг
Автор: Anonymous да 2008-01-22 @ 09:50 EET
Защо този брадат педал не протестира преди???На всеки му е ясно!!!!Загрижил се е левака за народа!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди