изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:58 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич са регистрирани две  произшествия.

                     

                         1. След проведени активни оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РПУ – Добрич, са установени три лица обявени за общодържавно издирване, а именно К.В./31г./ от гр. София, Б.В./25г./ жител на област Велико Търново и 11 годишно малолетно момче, ученик от специализирано учебно заведение на територията на гр. Добрич.

                        Пълнолетните лица се издирвали от служителите на реда, съответно във връзка с досъдебно производство в ОД”Полиция” – гр.Добрич /К.В./ и по следствено дело в ОСлС – гр.Русе /Б.В./.

                        Единадесет годишното момче се издирвало от полицията, тъй като на 14 януари 2008 година е напуснало специализираното учебното заведение, без необходимото разрешение и от тогава е било в неизвестност.

                        След установяването, двете пълнолетните лица са предадени на съответните институции. Малолетното момче е върнато от служителите на полицията в учебното заведение. Установено е, че през периода в който било в неизвестност, спрямо малолетния  няма извършено престъпление. 

                       

           2.   На 15 януари 2008 година в РПУ – Ген. Тошево е получено съобщение за това, че през нощта на 14/15 януари 2008 година, в гр. Генерал Тошево, неизвестно лице е направило опит, чрез взлом да влезе в търговски обект. При деянието са нанесени са известни материални щети  /счупено е витринно стъкло/.

         По случая работят служители на РПУ – Ген. Тошево, провеждат оперативно – издирвателни  мероприятия за установяването и задържането на извършителя на престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.

  

                       На територията на област Добрич са възникнали 14 пътно – транспортни  произшествия с един пострадал гражданин. Пътните инциденти са станали в гр. Добрич/3/ и на територията на общините Балчик/7/ , Каварна/2/ и Добричка/2/.

  

                        На 15 януари 2007 година, около 08.10 часа, в района на кръстовището между бул.”Русия” и ул. “Вардар” в гр. Добрич, възниква пътно – транспортно произшествие между лек автомобил “Пежо”, управляван от 27 – годишен водач от гр. Добрич, с инициали Т.Ф. и лек автомобил “Опел”, управляван от В.Г./27г./ от същия град.

                        В резултат на пътния инцидет, водачът на лекия автомобил “Пежо” /Т.Ф./ е получил сътресение на мозъка. Настанен е за лечение в отделението по Неврохирургия при МБАЛ – гр. Добрич. Няма опасност за живота му. По двата леки автомобила са нанесени материални щети.

                        Пътно – транспортното произшествие е посетено от полицейски дознател. По надлежния ред на двамата водачи, участвали в пътния инцидент са взети кръвни проби.

           Обстоятелствата довели до възникването на пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство

 

                        През   денонощието поделенията на ОД”ПБЗН” – Добрич  са участвали в гасенето на един  пожар.

 

                        На 15 януари 2008 година, в 14.05 часа в РС”ПБЗН” - гр. Каварна е получен сигнал за възникнал пожар в помощна постройка, намираща се в района на ул.”Добротица” в гр. Каварна.

                        Пожарът е потушен след незабавни действия на дежурен екип на РС”ПБЗН” – Каварна. При пожара няма нанесени материални щети.

                        Пожарът е в резултат на небрежност при боравяне с открит огън. 

 

 

                         

           

 

 

 

16 януари 2008 година                                                           ОД”Полиция” – гр. Добрич             
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди