изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:17 EEST
И МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТТА ПРОТЕСТИРАХА В СОФИЯ    
НовиниОколо 20 млекопроизводители от Добричка област вчера са участвали в националния протестен митинг в столицата. Той бе  организиран от Националната асоциация на млекопроизводителите пред земеделското министерство. В протеста участва и председателят на Регионалния млечен борд Ангел Йонов.

Фермерите протестират с искане за защита на млечното животновъдство у нас, което е във все по-тежко състояние. Те алармират, че без средства и подпомагане от държавата няма дса могат да изхранят животните си и те ще измрат или собствениците им ще бъдат принудени да ги изколят. Те настояват, както НДТ вече писа, за отпускане на целогодишна субсидия за предадено качествено мляко и за еднократна субсидия за животно. През миналата седмица обаче стана ясно, че обещаваните първоначално от земеделския министър Нихат Кабил 200 милиона лева не могат да се осигурят, а има само 22 млн. лева за сектора, като парите, които се отпускат за субсидия осигуряват по стотинка за литър краве мляко при миналогодишното производство, без да са осигурени пари за овче или козе мляко, изчисли Ангел Йонов. Преди дни от страниците на НДТ той заяви, че млекопроизводитеите очакват Нихат Кабил да подаде оставка след като не спази ангажимента си за осигуряване на 200 млн. лева за млечното животновъдство. Вчера дори фермер от Врачанско закара пред земеделското министерство пет умрели от глад крави, за да онагледи смъртта на сектора, съобщиха информационни агенции.
 


Сходни връзки

И МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТТА ПРОТЕСТИРАХА В СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди