изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:48 EET
ПОТЪРПЕВШИ ОТ "ДРУЖБА 1" СЕ ЖАЛВАТ ПРЕД МЕГЛЕНА КУНЕВА    
НовиниЖивеещи в бл. 3 и  4 на жк "Дружба 1" ще изпратят жалби до еврокомисаря по защита на потребителите Меглена Кунева и до омбудсмана на републиката Гиньо Ганев в търсене на компенсации за изгорелите им в края на ноември елуреди. 20 семейства пострадаха, след като поради извършена кражба на кабел от трафопост в домовете им бе подаден ток с високо напрежение и изгоряха електроуредите им.

Средно по 4-5 хиляди лева са претърпените щети за всяко едно от засегнатите домакинства, обясниха потърпевшите. В резултат на подадения ток с високо напрежение масово изгоряха телевизори, DVD-та, котли за отопление с газ, микровълнови печки, компютри, климатици.
От Е.ОН България им изпратиха писма, с които ги информират, че "предвид факта, че в случая не се касае за техническа повреда или авария на електросъоръжения по зависещи от Е.он България Мрежи АД, Регионален център Добрич причини, а за умишлено престъпно деяние на трето лице, до приключване на образуваното наказателно производство с влязъл в сила акт на компетентен орган, компанията не би могла да предприеме действия с цел изплащане равностойността на причинените имуществени вреди."
Неотдавна потърпевшите получиха отговор на жалбата си от Районната прокуратура в Добрич. Тя отказва да образува досъдебно производство срещу Е.ОН България и им препоръчва да води дела по частен път. Потърпевшите ще обжалват решението през по-горна инстанция. Те са на мнение, че вината за кражбата не е тяхна и не виждат защо щетите от нея трябва да са за тяхна сметка. От Държавната комисия за енергийно и водно регулиране също са заявили, че не могат да помогнат на потърпевшите, тъй като става въпрос за кражба.  Те са решени докрай да отстояват търсят защита на правата си. Затова изпращат жалба до еврокомисаря Меглена Кунева, до  изпълнителния директор  на "Е.ОН България" Манфред Пааш и до омбудсмана на републиката Гиньо Ганев.
 


Сходни връзки

ПОТЪРПЕВШИ ОТ "ДРУЖБА 1" СЕ ЖАЛВАТ ПРЕД МЕГЛЕНА КУНЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди