изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-05-29 @ 07:10 EEST
КРУШАРИ ПРЕДСТАВИ В МОСВ ПРОЕКТ ЗА СМЕТОСЪБИРАНЕ    
НовиниКметът на Крушари Добри Стефанов е представил в МОСВ проекта "Въвеждане на система за организирано събиране и транспортиране на твърдите битови отпадъци от населените места в община Крушари и ликвидиране на сметищата".

Както НДТ вече писа, на последното си заседание в края на миналата седмица, Общинският съвет одобри проекта. Той предвижда закупуване на контейнери за всички села от общината, осигуряване на сметосъбиращи машини, дезинфекционна машина, специализирана техника за обработка на сметищата. Засилен ще е контролът по прилагането на разпоредбите на общинските наредби, касаещи опазването на околната среда. Стойността на проекта е 755 500 лв, като финансовото участие на община Крушари 77 000 лв.
На свое заседание Общинския съвет на Крушари прие Общинска програма за управление на дейностите по отпадъците на Община Крушари. Тя предвижда въвеждане на система за организирано събиране на твърди битови отпадъци и транспортирането им до регионална депо за всички населени места на територията на общината. Ще бъде въведена система за разделно събиране на отпадъците от опаковки и рециклируеми отпадъци, както и система за биоразградими отпадъци. Предвижда се и закриване и рекултивация на действащите регламентирани  и нерегламентирани сметища на територията на община Крушари. Основните цели, които програмата си поставя са свързани с намаляването на образуваните отпадъци, повторното им използване и рециклиране, подобряване на организацията по събиране и транспортиране на твърдите битови отпадъци, участие на общността при провеждане на екологичните мерки.
 


Сходни връзки

КРУШАРИ ПРЕДСТАВИ В МОСВ ПРОЕКТ ЗА СМЕТОСЪБИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди