изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:15 EET
48 ОТПАДНАХА ОТ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ В ТЕРВЕЛ    
НовиниБезработните от община Тервел, на които е трябвало да бъдат спрени социалните помощи от 1 януари заради това, че са били подпомагани в продължение на 18 месеца,  по данни към юли м.г . са били 147 души.

До началото на тази година броят им е намалял с 99 души и реално отпаднали от подпомагане са 48. От тях 54,17 на сто са без образование, а 35,42 на сто - с основно. Останалите имат само начално образование или завършен шести клас. Едва петима от тях притежават квалификация, съобщи директорът на Бюрото по труда в добруджанския град Атанас Йорданов.
Редукцията на броя на лицата, които реално са отпаднали от подпомагане в началото на 2008 г., се дължи на активната работа с безработните с цел тяхната реализация на пазара на труда. 80 души са били устроени на работа или включени в обучения. От тях 49 са били в програми за заетост, двама в ограмотителен курс, а 28 в курсове за професионална квалификация. През тази година ще се работа с цел намаляване броя на лицата, които отпадат от социално подпомагане като се залага на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Агенцията по заетостта има готовност да стартира нови схеми за финансиране на проекти, насочени към квалификация на безработни лица от уязвимите групи на пазара на труда като младежи до 29 години, лице в предпенсионна възраст и дълготрайно безработни.
 


Сходни връзки

48 ОТПАДНАХА ОТ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди