изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:30 EET
ТРЪГВА МЛЕЧНА СУБСИДИЯ. ДОКОГА НЕ СЕ ЗНАЕ    
НовиниОт 1 март стартира целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко, реши Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" на проведеното заседание късно миналата вечер в навечерието на протестите на млекопроизводителите.

Подпомагането е в размер на 0.20 лв. за литър качествено краве и козе мляко и 0.25 лв. за литър качествено биволско и овче мляко. Субсидията ще се изплаща до изчерпване на заделените средства. По разчети на производителите заделените пари обаче ще стигнат само за няколко месеца.
Млекопроизводителите ще могат да кандидатстват по мярката всеки месец, а не както до сега на всеки два месеца. По финансовата линия се въвежда и горна граница за подпомагане от 18 литра дневна млечност за крава. Максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии на ДФ "Земеделие" е 150 000 лв.
За финансова подкрепа в сектор "Животновъдство" са предвидени общо 24 милиона лева, реши още УС на ДФ "Земеделие", съобщи пресцентърът на МЗП
 


Сходни връзки

ТРЪГВА МЛЕЧНА СУБСИДИЯ. ДОКОГА НЕ СЕ ЗНАЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди