изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:10 EET
СОБСТВЕН ПАРК ЗА СНЕГОПОЧИСТВАНЕ ОБОРУДВА ОБЩИНА КАВАРНА    
Новини

     Три нови мини снегорина “Керхер” купи община Каварна, за да разчиства от преспи центъра и улиците на града.     Една от машинките струва 5 000 лева и за ден е в състояние да разрива 20 километра от снежната покривка. Това означава, че с тази техника сме в състояние само за ден да почистим пешеходната зона и тротоарите в централната част на Каварна, каза кметът Цонко Цонев.



 

Работници от фирма “Бизоне”, която е сто процента общинска собственост, демонстрираха вчера възможностите на малките роторни снегорини.

   Преди да е свършила зимата ще купим още две такива машинки за селата Българево и Вранино.  Представители на общинската фирма в момента са в Германия за друга снегопочистваща техника. Оттам те трябва да се завърнат с един роторен снегорин и два снегорина с гребла и приспособления за опесъчаване, каза още Цонко Цонев.

     Община Каварна разполага и с тежка верижна машина МТЛБ и друг роторен снегорин. С тях в началото на месеца, когато Добричка област беше в бедствено положение, се снабдяваха с храна и лекарства откъснатите населени места и се разчистваше международния път Дуранкулак – Балчик.

   С техниката, която очакваме от Германия общината става напълно независима от фирмите, които досега трябваше да разчистват републиканската и общинската пътна мрежа, е категоричен кметът на община Каварна.

Димитър АПОСТОЛОВ

 

ОЩЕ СНИМКИ

 

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИСКА НАКАЗАНИЯ ЗА ЗИМНОТО ПОЧИСТВАНЕ

 

КАВАРНА СИ КУПУВА ОЩЕ СНЕГОПОЧИСТВАЩА ТЕХНИКА

 

КМЕТЪТ НА КАВАРНА ПОКАЗА КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

 

БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ КОКТЕЙЛ НА МАЙЧИНА ГРИЖА В КАВАРНА СЪБРА 7000 ЛЕВА

 


Сходни връзки

СОБСТВЕН ПАРК ЗА СНЕГОПОЧИСТВАНЕ ОБОРУДВА ОБЩИНА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди