изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:20 EEST
Мнозинството пак отхвърли геноцида срещу арменците    
ПарламентПарламентът отхвърли три проекторешения и проект на декларация за признаване геноцида над арменския народ в Османската империя, предаде БТА.

След прегласуване, с 63 гласа “за“, 50 “против“ и 60 “въздържал се“ парламентът отхвърли проекторешение за признаване геноцида над арменците в Османската империя 1915-1922 г., внесен от Волен Сидеров ("Атака"), и група депутати на 23 януари м.г. С 63 гласа “за“, 43 “против“ и 59 “въздържал се“ не беше приет и втори проект за решение със същия текст, внесен от Волен Сидеров и група депутати на 19 октомври 2007 г.
С 69 гласа “за“, 38 “против“ и 61 въздържали се Народното събрание отхвърли проекторешение за признаване геноцида над българите в Османската империя 1903-1913 г. и над арменците в Османската империя през периода 1915-1922 г., внесен от Красимир Каракачанов (БНС) и група народни представители.
След прегласуване, с 69 гласа “за“, 45 “против“ и 59 “въздържал се“ парламентът не прие проект на декларация за осъждане на геноцида над арменския народ в периода 1915-1917 г., внесен от Любен Дилов и Ася Михайлова от ОДС.
Александър Радославов от Коалиция за България заяви, че е гласувал “против“ проектите на решения и на декларация, защото в мотивите на вносителите стои омразата. По думите му не може омразата да се проповядва от парламента като средство за политика. Не вярвам, че в тази зала има народен представител, който да не е на ясно какво означава физическото унищожаване на над един милион мирно население арменци, но историческата истина е една, а политиката и съвремието - съвършено друго, допълни Радославов.
„Никой в света не се съмнява за събитията, случили се през 1915 г. Ако някои страни отказват да ги признаят на правителствено ниво, то е за да не усложняват отношенията си с Турция. Фактът, че Турция отказва да признае геноцида, не й дава право да задължава други държави да отричат историческата истина“. Това заяви неотдавна арменският президент.Робърт Кочарян. dir.bg
 


Сходни връзки

Мнозинството пак отхвърли геноцида срещу арменците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди