изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:25 EEST
На животните с любов    
ПарламентЗабранява се изоставянето на животни, както и всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животно, трайно увреждане или стрес.

Това реши парламентът, който прие на второ четене текстове от Законопроекта за защита на животните. Гласуването ще продължи в петък.
Използването на животни за филмови снимки, които им причиняват болка или увреждане, също се считат за жестокост и се забранява.
Забранява се и проявата на особена жестокост към животните, като за особена жестокост ще се счита умишлено и безпричинно причиняване на смърт на животни. Причиняване на тежко и трайно увреждане на животни, организиране на боеве с животни, както и стрелба по опитомени или безстопанствени животни също ще се смята за проява на особена жестокост. За подобна проява предвидената глоба е от 500 до 1000 лв.
Няма да се разрешава продажбата на животни на лица под 18 години без съгласието на родител.
В помещенията за отглеждане на животни собственикът ще трябва да осигурява място, съответстващо на физиологичните и на поведенческите му особености - поне 6 кв. метра площ за малки породи до 10 килограма. Толкова е необходимото пространство и за домашните котки. При големи породи кучета е необходимо стопаните да осигурят минимум 10 кв. м, а 8 кв. м жизнено пространство се изисква за кучета с тегло до 25 килограма.
Собствениците на кучета са длъжни и да не нарушават спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост в сградата, където живеят, реши парламентът.
На животните, които се отглеждат на открито, ще трябва да се осигурява свободно движение, ежедневна разходка и защита от лоши атмосферни условия. В тези случаи собствениците на кучета са длъжни да им осигуряват къщички или друг подслон. На кучета, които се отглеждат предимно вързани, собствениците им трябва да осигурят пет метра тел или въже за свободно движение, както и всекидневна разходка.
dir.bg
 


Сходни връзки

На животните с любов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди