изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 15:27 EET
Последната визита на президента Путин започна    
Новини Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в България на двудневно официално посещение. Самолетът на руския държавен глава кацна в София малко след 18 часа в четвъртък.

Руският президент беше посрещнат от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин и началника на кабинета на българския президент Никола Колев.
Икономическите въпроси ще бъдат в центъра на визитата на руския държавен глава. По време на посещението на Путин ще бъде подписан договорът с “Атомстройекспорт” за проектиране, доставка и изграждане на АЕЦ Белене. Ще бъде подписано и споразумение за създаването на проектна компания за строителство на петролопровода Бургас - Александруполис. Предвижда се и подписването на документ за създаването на фериботна връзка между пристанищата Кавказ и Варна.
Посещението в София ще е последната визита на Владимир Путин в чужбина като президент. Неговото последно официално посещение у нас беше през 2003 г.
Първата дама на Русия Людмила Путина няма да придружава съпруга си при визитата му в България, съобщиха по-рано от президентството. В делегацията на президента обаче е първият вицепремиер на Русия и бъдещ най-вероятен негов наследник - Димитрий Медведев.
По-голямата част от руските журналисти, които ще отразяват събитието, пристигнаха още в сряда. Над 75 представители на медии от Русия ще отразяват посещението на Путин в България.
Тази вечер Путин ще присъства на концерт в зала 1 на НДК “Година на Русия в България”. Лили Иванова и Йорданка Христова ще пеят специално за руския президент на гала концерта. На събитието са поканени 4000 души.  dir.bg
 
България помни ролята на Русия в българската история, заяви Георги Първанов
17 януари 2008 | 19:56 | Агенция "Фокус"
София. България е признателна на Русия за помощта за освобождението на страната и възстановяването на държавността, заяви българският президент Георги Първанов по време на тържествената церемония за откриването на Годината на Русия в България, предаде РИА Новости.
Първанов припомни, че 2009 година ще бъде Година на България в Русия.
„В резултат на усилията на победоносната руска армия, с мощната подкрепа на европейския елит, България отново стана свободна и зае полагащото й се място”, каза българският президент.
Той изрази своята признателност на хилядите руски воини, пролели кръвта си за свободата на България.
 


Сходни връзки

Последната визита на президента Путин започна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди