изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:12 EEST
На какво се дължи ниският рейтинг на парламента    
ПарламентОграничен отскоро достъп на журналистите в парламента и по традиция ограничено присъствие на депутатите в пленарна зала. Това бяха особеностите на днешния пленарен ден. След обедната си почивка народните избранници трябваше да започнат обсъждането на промените в Закона за избор на български евродепутати.

В началото на заседанието след почивката обаче нямаше нито представител на правна комисия, нито на тази по европейска политика. Всъщност депутатите в пленарната зала се брояха на пръсти. 

Напразно Любен Корнезов се взираше в депутатските скамейки. Промените в закона за избор на български членове на Европейския парламент не трогнаха представителите на ресорни комисии.

"После някой ни бил виновен за рейтинга на парламента", заключи заместник-председателят на Народното събрание Любен Корнезов.

След като на председателстващия му омръзна да води монолог в пленарна зала, и тъкмо да реши да отмени разглеждането на точката и на трибуната се появи Четин Казак.

Любен Корнезов: "След като няма нито един член на комисията по правните въпроси и на европейските въпроси, отлагам тази точка. Господин Казак, спасихте честта на правната комисия!"

Безспорно и спокойно в пленарната зала. Шумно и бурно обаче, беше в отворения десен кулоар. Оживлението дойде от спора в ефир между журналистката Ива Николова и лявата депутатка Татяна Дончева. Темата – ограничения достъп на журналисти до парламента.

Татяна Дончева, Коалиция за България: "Истината, е че няма депутат, който да не одобрява мерките, защото извинявайте, тука не може да бъде бардак".

Със или без журналисти навсякъде в парламента, празната пленарна зала трудно остава скрита.

bnt.bg

 


Сходни връзки

На какво се дължи ниският рейтинг на парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди