изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 06:02 EET
РУСКИ АГЕНЦИИ ПРЕПОРЪЧВАТ ПОКУПКА НА ИМОТИ В СТРАНАТА НА ЕВРОБРАТУШКИТЕ    
Новини

Голяма част от специалните оферти са именно за сделки в България. Предлагат се и луксозни нови апартаменти край Балчик

Разкодка из руски сайтове за недвижими имоти сочи, че в момента най-голямо е предлагането на недвижими имоти в България. Причината - дори след поскъпването на недвижимата собственост у нас във връзка с приемането на страната ни в Евросъюза, цените пак са много по-евтини в сравнение с петербургските.



 Другият мотив е близката връзка на Русия с България. Агенция prian.ru посочва, че преди България е била 16-а република на СССР и втора по популярност сред руснаците дестинация за туризъм. Днес България е член на Европейския съюз, с ръст на жизненото равнище, безопасност и екология, ниски цени.  Тя се определя като страната на евробратушките.

Оказва се, че сред предложенията за продажба на недвижими имоти по цял свят, които тази агенция предлага на руснаците, най-много са тези за България. От около 18 000 предложени имота, 7347 са в България. Сред деветте специални оферти, които в момента сайтът предлага, шест са за България. Едната от тях е за луксозни апартаменти край Балчик, в местността “Бялата лагуна”. Там се предлага на руснаците да си купят малки жилища от 29,32 кв м за 34 000 евро. Оказва се, именно цени от този порядък най-много интригуват руснаците. Предлагат се и имоти в района на Албена, Кранево, Балчик. Цените за квадратен метър за морски имоти са 1200-1300 евро, а при завършено строителство 1700-1800 евро, сочи основното предлагане. Брокерите успокояват, че могат да се намерят и  жилища от 30-40 хиляди евро.

Според руските брокери, България е в групата на страните с достъпни цени на имотите заедно с Черна гора, Хърватия, Турция.

Агенти правят аналогия между пазара на недвижима собственост на Чехия в годините около приемането й в Евросъюза и България. И посочват, че за последните две години англичаните държат 54,83 на сто от купените от чужденци имоти у нас, докато руснаците са втори - едва с 18,02 процента. НДТ

 


Сходни връзки

РУСКИ АГЕНЦИИ ПРЕПОРЪЧВАТ ПОКУПКА НА ИМОТИ В СТРАНАТА НА ЕВРОБРАТУШКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди