изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 15:25 EET
Дмитрий Медведев: Подписаните днес документи ще задават отношенията на страните ни за десетилетия напред    
Новини София. Днес е един много продуктивен ден за българо-руските отношения, заяви Дмитрий Медведев, първи вицепремиер на Русия, в началото на срещата си с българския президент Георги Първанов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Двамата бяха единодушни, че подписаните днес документи ще бъдат от голямо значение за определяне на руско-българските отношения за години напред.
“Поздравявам ви с постигнатите резултати и бих искал да ви благодаря за Вашия личен принос за постигане на тези споразумения. Днес ние сме част от един голям успех в двустранните отношения, който ще определя бъдещото развитие на нашите две страни за години напред”, заяви Първанов.
Първият вицепремиер на Русия Дмитрий Медведев благодари на българския държавен глава за тази среща, която ще им позволи да обсъдят и други въпроси на междудържавните отношения.
“Това безпрецедентно количество документи, които бяха подписани днес, все още не можем да ги оценим напълно. Те ще задават темпото на нашите отношения за десетилетия напред. Ефектът от тях ще се наблюдава в Русия, България и цяла Европа”, заяви Дмитрий Медведев.
Срещата продължава и в момента. Тя се провежда в сградата на президентството.
Денка КАЦАРСКА

Агенция “Фокус” припомня:

Дмитрий Медведев


Дмитрий Медведев е роден на 14 септември 1965 г. в Санкт Петербург в семейство на научни работници. През 1987 г. се дипломира в правния факултет на университета в същия град.
В периода 1991-1996 г. работи като преподавател и своевременно е част от експертния комитет по външни отношения към кметството в Санкт Петербург, оглавяван по това време от настоящия държавен глава Владимир Путин.
През 1999 г. Медведев се мести да живее в Москва и заема поста заместник-началник на правителствения кабинет. През 2000 г. той оглавява първата предизборна кампания на Путин, след което бива назначен за зам.-шеф на кабинета на държавния глава и своевременно заема ръководни постове в няколко контролирани от държавата компании, сред които и газовият гигант "Газпром".
През 2003 г. Медведев поема ръководството на президентския кабинет и освен това бива назначен за първи вицепремиер по социалните въпроси. През 2005 г. Путин го натоварва с изпълнението на мащабни правителствени програми за инвестиции в земеделието, здравеопазването, образованието и жилищната политика. Същата година той бива назначен за първи вицепремиер.
Дмитрий Медведев е семеен, има син Иля, роден през 1996 г.
 


Сходни връзки

Дмитрий Медведев: Подписаните днес документи ще задават отношенията на страните ни за десетилетия напред | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди