изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:16 EEST
Николай Камов: Визитата на Владимир Путин е важна за утвърждаването на България като енергиен център на Балканите    
ПолитикаСофия. Посещението на Владимир Путин в България беше много важно от гледна точка на ролята на България и утвърждаването й като енергиен център на Балканите. Това каза пред Агенция “Фокус” депутатът от “Коалиция за България” Николай Камов, който е член на парламентарната комисия по външна политика.

По думите му може да се очаква, че след визитата на руския държавен глава у нас отношенията между двете държави ще се развиват само положително “не само заради подписаните споразумения, но и поради това, че България има нужда като всяка друга европейска държава и държава-членка на НАТО да развива отношенията си с Русия”. “Аз не съм привърженик на тезата, че ние сме се поставили в зависимост от Русия. Ако тези енергийни проекти не бяха договорени за територията на България или се бяха провалили по някакъв начин, някои наши съседи щяха да бъдат много радостни от това”, коментира Камов. По думите му, ако ЕС имаше нещо против подписаните договори е щяла да реагира. “Аз изключвам възможността нашето правителство да не е съгласувало с Европа и със САЩ това, което се случи по време на визитата на Путин”, добави депутатът.
От своя страна депутатът от “Коалиция за България” Георги Божинов, който също е член на парламентарната комисия по външна политика коментира, че посещението на руския президент в България е белязано с взаимноизгодни договорености. “Отношенията между двете държави ще се развиват занапред според умението на ръководителите да извлекат максималните изгоди от договореностите”, обясни Божинов.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

Николай Камов: Визитата на Владимир Путин е важна за утвърждаването на България като енергиен център на Балканите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди