изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:22 EEST
ЗАФОРМИХА СКАНДАЛ ЗА ИЗБОРИТЕ В ШАБЛА    
ОбществоДнес по Дарик радио в предаването на Мартин Карбовски две жени, представили се като Огнянова и Георгиева заформиха скандал с изявлението си, че са купували гласове за новоизбрания кмет на Шабла Красимир Кръстев. Веднага след това в изявление за Агенция Фокус Красимир Кръстев нарече твърденията им смехотворни и че стават в момент, когато общината започва да въвежда открито управление.

Кметът на Шабла избран с купуване на гласове?

Настоящият кмет на Шабла е избран с помощта на купени гласове. Това казаха в „Пропаганда” две жени, участвали в схемата за купуването на гласове, които пожелаха да кажат само фамилиите си – Огнянова и Георгиева. За случая двете ще се обърнат към прокуратурата.


В ефира на Дарик те разказаха по каква схема са участвали в покупко-продажбата на гласове. Шефът на фирмата, за която Огнянова и Георгиева работят като мениджъри, им наредил да тръгнат за Шабла, където да наемат чрез трудови договори роми за почистване и озеленяване. Шефът на Огнянова и Георгиева притежава и фирма, която се занимава с почистване и озеленяване. Назначаването е станало през нощта, подписани са били около 60 трудови договора, като на ромите са раздавани и по 20 лева, за да се оборудват за предстоящата работа – да си купят метли и да извадят си медицински свидетелства.


Наетите работници имали бригадир, който убедил шефа на Огнянова и Георгиева да не бъдат назначени на трудови договори всички роми, за да не губят социални помощи, след като бъдат уволнени. Така тези, за които е било сигурно, че ще дадат уговорените гласове, не са подписали договори. На работниците са били раздавани и „компенсации” в деня на изборите, като общата сума, получена от всеки от тях, е 500 лева.


По тази схема са били купени над 100 гласа, които по думите на Огнянова и Георгиева са били достатъчни, за да обърнат изборния резултат в Шабла.

ДАРИК РАДИО

Кметът на Шабла нарече смехотворни твърденията, че на изборите през есента били купувани гласове
20 януари 2008 | 13:46 | Агенция "Фокус"
Шабла. Кметът на Шабла Красимир Кръстев нарече "смехотворни" твърденията че бил избран с купени цигански гласове. По-рано днес подобна теза бе развита в предаването „Пропаганда” на Дарик радио. „Ние проведохме най-прозрачната и най- откритата кампания, с ясни, категорични и откровени послания. Хората на Шабла се довериха на стремежа ни да измъкнем общината от дъното, да променим живота на всички шабленци. Мисля, че именно ентусиазмът, откровението и откритата позиция станаха причина да спечелим изборите в Шабла. Всичко друго е смехотворно, наивно и обидно” - заяви шабленския кмет пред Агенция "Фокус".
Красимир Кръстев категорично отрече от страна на ГЕРБ в Шабла да са купувани гласове по време на кампанията.
На въпрос – защо сега, пет месеца след изборите, се появяват такива твърдения, Кръстев каза, че Община Шабла се намира в момент, който е много важен за нея и за всичките й жители. „Общината притежава много голям потенциал. В момента правим устройствен план за управление, искаме да спрем цялата стихийност в нейната работа. Досега нещата се случваха на базата на недотам ясни правила. Оттук нататък този устройствен план ще постави всички намерения и цели на общинската администрация на съвсем прозрачна и ясна основа и вероятно някои не са много доволни от това. Не се сещам за друг вид конфликт, неясноти или проблеми”, заяви Кръстев.
Красимир Кръстев спечели изборите в Шабла на балотажа на 4 ноември срещу Камен Киров от Движение „Нашият град”. Красимир Кръстев получи 52,29 %, а Камен Киров – 47,71%. Разликата в гласовете е 1601 на 1461, показа справка в сайта на ЦИКМИ. Изборният резултат в Шабла не беше оспорван от нито една политическа сила в Административния съд в Добрич в предвидения от закона срок.

 

 


Сходни връзки

ЗАФОРМИХА СКАНДАЛ ЗА ИЗБОРИТЕ В ШАБЛА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАФОРМИХА СКАНДАЛ ЗА ИЗБОРИТЕ В ШАБЛА
Автор: Anonymous да 2008-01-20 @ 15:31 EET

Не го пиша, за да ви дразня, ама ако "Красим" и "Красимир" са едно и също лице - оправете си грешката. Забелязва се още от началната страница. :(

ЗАФОРМИХА СКАНДАЛ ЗА ИЗБОРИТЕ В ШАБЛА
Автор: Admin да 2008-01-20 @ 18:15 EET

ОК


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди