изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:01 EEST
ЗАФОРМИХА СКАНДАЛ ЗА ИЗБОРИТЕ В ШАБЛА    
Общество

Кметът на Шабла Красимир Кръстев: "Стремежът ни да наложим открито управление на общината явно пречи на нечии интереси, които са против интересите на шабленци за бързо и хармонично развитие на района!"

Вчера в ефира на Дарик радио се заформи скандал за местните избори в Шабла през миналата година. Тогава изборите на втория тур спечели издигнатият от ГЕРБ и подкрепен от други партии и движения Красимир Кръстев. На балотажа на 4 ноември Красимир Кръстев получи 52,29 %, а Камен Киров /Движение "Нашият град", също подкрепено от други партии и движения"/ - 47,71%.



Разликата в гласовете е 1601 на 1461. След изборите нямаше изявления за купуване на гласове, нито пък за манипулиране на процеса или резултата. Нещо повече, между избраните общински съветници до момента няма сериозно изразени конфликти и се забелязва, че общинският съвет работи в интерес на избирателите в района. В Административния съд в Добрич също не е постъпвало обжалване на изборния резултат. Затова и малко изневиделица дойдоха твърденията на дами в предаването "Политика" на Мартин Карбовски по Дарик радио. В ефира те се представят като Огнянова и Георгиева - мениджъри в някаква голяма фирма, чийто шеф и собственик имал и фирма за озеленяване. Така и в разговора не можа да стане ясно кога двете дами са купували, по техни думи, гласове в Шабла - месец преди изборите ли, или между двата тура. Но както и да е, те твърдят, че шефът им, за когото работели и сега, ги бил изпратил в Шабла да сключат трудови договори със 100 роми, на които дали по 20 лева за метли и за вадене на медицинско свидетелство.  Тези роми били работели в други общини и след това получили по 500 лв. заплата за едномесечния си труд. Дамите лично не им били казали за кого да гласуват, но според тях най-вероятно това бил направил бригадирът им - също ром. В ефира двете дами имаха самочувствието, че са предрешили изборите в полза на Кръстев, дори плащали лични пари, които шефът им  /побъркан човек, според думите им/ така и не им върнал. Огнянова и Георгиева заявиха, че се страхували за "физическата си цялост" и щели да отидат при прокурор.

Лично на мен дамите не ми звучаха много притеснени в ефира и нормално е артистичното им държание да предизвика известна доза съмнение, особено след като не назоваха нито шефа си, нито фирмата, за която работят. Освен това, звучи и доста съмнително един ромски глас да е купуван срещу 500 лева и покупката да е документирана с трудов договор.

Разговарях с кмета на Шабла Красимир Кръстев по този повод. Съвсем нормално, той бе изненадан от небивалия медиен интерес, както и от небивалиците за купуването на гласове от двете дами. Красимир Кръстев нарече смехотворни твърденията, че е избран за кмет на Шабла чрез купуване на ромски гласове от някаква неизвестна му дори и в момента могъща фирма за почистване и озеленяване. За НДТ той бе категоричен:  "Стремежът ни да наложим открито управление на общината явно пречи на нечии интереси, които са против интересите на шабленци за бързо и хармонично развитие на района! Проведохме прозрачна кампания. Казахме съвсем простичко на хората, че ще водим открито управление на общината, убедихме ги в стремежа ни да измъкнем шабленския край от дъното на икономическото и социалното състояние, в което сме изпаднали - далеч от столицата, забравени от Бог и цар, както казва народът. По време на кампанията не сме си служили нито с компромати, нито с каквито и да е обиди към другите участници в изборите, като се започне от кандидати за кметове и общински съветници и се стигне до партиите и движенията. Хората в общината добре познават и мен, и другите кандидати за кмет. Ние сме малка община, нищо не остава скрито-покрито. Мен и откритото управление, издигнато от ГЕРБ като национална емблема на изборите, предпочетоха повече хора и така бях избран за кмет. В момента ние се намираме в особено важен етап, когато правим устройствения план. Той заляга и в основата на развитието на общината. Знаете, имаме огромен потенциал за развитие, който досега не бе използван. Усилията на инвеститорите бяха насочени преди всичко в южните крайбрежни райони. Сега идва ред и на Северното черноморие. Очевидно е, че няма да допуснем стихийно застрояване в общината и това, явно е, пречи на нечии интереси. Тези хора най-вероятно целят скандализиране в общинския съвет или сред местните жители и искат в една такава сложна ситуация да прокарат незаконни интереси. Само така мога да си обясня тези обвинения в ефира на Дарик радио. Никой досега не е изразявал съмнения в изборния резултат, никой не е подавал жалба в законовите срокове и в компетентните институции. Затова и най-добре би било прокуратурата да покани тези две дами - Огнянова и Георгиева, да й предоставят факти. Ако те не разполагат с такива, то прокуратурата би трябвало да им потърси съдебна отговорност за обвиненията, които засягат и името ми, и развитието на цялата ни община. Убеден съм, че изразявам мнението на всички шабленци".

 


Сходни връзки

ЗАФОРМИХА СКАНДАЛ ЗА ИЗБОРИТЕ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди