изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-05-29 @ 08:10 EEST
Задават се катастрофални наводнения    
Новини
Нараства опасността от катастрофални наводнения през пролетта, се казва в декларация на Българската асоциация по мелиорации /БАМ/ по повод падналите обилни снеговалежи в страната.


Изпращането от Басейновите дирекции само на предупредителни писма до областните управители, кметовете на общини и до областните дирекции на“Гражданска защита“ за предстоящо затопляне и очаквано снеготопене е полезно, но не и достатъчно. То показва неспособността на държавата да реши проблемите в тази част от водния сектор и представлява опит за бягство от отговорност, защото призованите институции не разполагатс необходимия финансов ресурс и технически капацитет, се посочва в декларацията, цитирана от БНР/Радио България. От БАМ оценяват състоянието на водостопанската система в страната като недопустимо критично. Това неминуемо ще се отрази и върху дейността на земеделските производители в България.
Проблемите в българското земеделие са фундаментални. Програма САПАРД, въпреки отчетените за усвоени средства в размер на около 1,5 млрд. лева, не успя да подготви в необходимата степен земеделските производители за работа в условията на ЕС.
Пропуски в законодателството и организацията сега дават възможност за злоупотреба със средствата за подпомагане, отпускани под формата на директно плащане на площ. Като най-тревожни причини за кризата в земеделието се очертават липсата на дългосрочна национална стратегия за неговото развитие, изоставането в законодателно отношение, неефективното усвояване на еврофондовете, недостигът от достатъчно добре подготвени специалисти, крайно лошото състояние на хидромелиорациите и отсъствието на вътрешно стопанска инфраструктура, се казва още в декларацията. dir.bg
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Задават се катастрофални наводнения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди