изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:40 EET
ВМЕСТО РИСУВАНЕ, УЧЕНИЦИ ВАЯХА СНЕЖНИ ФИГУРИ    
Новини
Снежни фигури изваяха в петък в зоопарка в Добрич ученици от петите и шести класове на СОУ "Дора Габе", от профилираните паралелки по изобразително изкуство. Те проведоха часа си по рисуване в Центъра за защита на природата и животните.

Там около 40 деца пресъздадоха от сняг десет фигури на своите любими животни. Сред тях имаше куче, коте, костенурка, акула и слонче с размери между 80 и 120 сантиметра. Най-много бяха мечетата. Като най-атрактивна бе отличена от директора на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова композицията от семейство мечки, изработени от група ученици. Според С. Венкова, такова масирано присъствие на мечетата в представите на децата е сигнал, че е време да се реализира идеята й в първия лицензиран зоопарк у нас да има и ров за мечки. Припомняме, че там на площ от 160 декара живеят над 100 животни от 30 вида, характерни за нашите географски ширини.
Изработване на фигури от сняг в зоопарка в Добрич се организира за втори път. Предният е бил преди две години, когато също е имало необходимото количество от материала, за разлика от зима 2006/2007 г., когато достатъчно сняг нямаше.
След акто изработиха своите снежни фигури, децата получиха подарък от Центъра за защита на природата и животните, а също и топъл чай.
 


Сходни връзки

ВМЕСТО РИСУВАНЕ, УЧЕНИЦИ ВАЯХА СНЕЖНИ ФИГУРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди