изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:17 EEST
НА 630-132 ДЕНОНОЩНО СЕ ПРИЕМАТ СИГНАЛИ ЗА ПРОБЛЕМИ С ВОДОПОДАВАНЕТО    
НовиниЗа пореден път от дружеството призовават гражданите да зазимяват водомерите и съоръженията

Управителят на "ВиК" Величко Василев за пореден път призовава гражданите да се погрижат за водомерите и тръбите, които има опасност да замръзнат и да се пукнат. Не на последно място е и апелът редовно да се плаща за потребената вода. "Оказа се, че зимата създаде много проблеми с напукани водомери и то не в къщите и лозята, а в блоковете и кооперациите" - алармира Василев. Причината за това била, че никой от живеещите в многоетажните собствености не полага грижи за общия водомер. "Много често мазите, в които са водомерите, са без стъкла, самите водомери не са обвити, нито пък щранговете и от ниските температури съоръженията се пукат и пълнят мазите с вода. Такъв пореден случай имахме в четвъртък в бл. 57 на Югоизтоците. През целия ден наш екип и машини отводняваха мазите в блока, а от 17-етажната сграда не дойде нито един, който да се поинтересува поне какво става и какво се прави" - разказа Василев. От дружеството припомнят, че ангажимент на живеещите в дадена сграда е стопанисването на общия водомер и тръбите, довеждащи до него.
От дружеството напомнят, че сигнали за проблеми могат да се подават 7 дни в седмицата и 24 часа в денонощието на дежурния диспечерски телефон 630-132.
Пред "ВиК" - Добрич продължава да стои и проблемът с несъбраните вземания. Като пример управителят посочи бл. 21 в кв. "Балик", който е с 8 входа и дължи общо около 50 хил. лв. за вода. "Екипите ни правят дори невъзможното да осигурят нормално водоподаване и отстраняват аварии ежедневно. Не са спрели да работят и при тези ниски температури, които бяха, но в същото време хората продължават да не плащат за услугата, която изискват от нас и която ние предоставяме. Например, вход "Г" на 21 блок дължи 8 700 лв., вх. "З" в същия блок - 8 600 лв., а вх. "В" - 13 100 лв., общо над 50 хил. в целия блок" - каза Василев.
 


Сходни връзки

НА 630-132 ДЕНОНОЩНО СЕ ПРИЕМАТ СИГНАЛИ ЗА ПРОБЛЕМИ С ВОДОПОДАВАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди