изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:02 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностКолесен трактор прегази жена в Добрич

През изминалите две денонощия  на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич са регистрирани три престъпления и  произшествия.

                    1.  На 20 януари 2008 година, около 01.30 часа в гр.Добрич, след подаден сигнал от граждани в дежурната част на Първо РПУ - Добрич и последвали незабавни оперативни и заградителни мероприятия, организирани от полицейски автопатрули  е задържан 33 – годишен  мъж от с. Гурково, общ. Балчик, с инициали А.Г..

                   Лицето е заподозряно в това, че непосредствено преди задържането, е направило опит  да извърши взломна  кражба на вещи от    лек автомобил. Моторното превозно средство е било паркирано в района на бул. ”25Септеври”.    При    задържането    А.Г.   прави   неуспешен  опит   да

избяга от района на местопроизшесвието и укрие.                                                                               Впоследствие на същата дата,  от служителите на полицията е установен и задържан и 28 – годишния С.Б. от гр. Добрич, който е  заподозрян като съучастник в  гореописания опит за кражба..

                   Активната работа на полицията по изясняването на обстоятелствата около случая продължава. Лицето С.Б. е задържано за срок от 24 часа в Първо РПУ – Добрич.

                   Образувано е досъдебно производство.

                   2.    На 20 януари 2008 година в Първо РПУ – Добрич е получено съобщение за това, че неизвестно лице, чрез взлом е влязло в жилище, намиращо се в района на бул.”Трети март” в гр. Добрич и е извършило на парична сума във валута и български левове на обща стойност около 900 лева.

                   По случая работят служители на Първо РПУ – Добрич, провеждат оперативно – издирвателни работи за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

                   Образувано е досъдебно производство.

 

                                                                          

          

                    На територията на област Добрич са възникнали 4 пътно – транспортни  произшествия. Пътните инциденти са станали на територията на гр.Добрич/3/ и община Добричка/1/.

                        На 19 януари 2008 година, около 23.55 часа, на улица в гр. Каварна, от полицейски автопатрул на РПУ – Каварна, е установен 35 – годишен водач на лек автомобил от гр. Шабла, с инициали Д.И., управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 2.44 промила. По надлежния ред на Д.И. е взета кръвна проба.

                   Водачът е задържан за срок от 24 часа в РПУ – Каварна, тъй като деянието му е престъпление по чл. 343”Б”, ал.1 от НК.

 

                        На 20 януари 2008 година, около 17.25 часа в Първо РПУ – гр.Добрич е получено съобщение за възникнало  произшествие в района на ул.”Каменица” в гр. Добрич, при което колесен багер, управляван от 38 – годишен водач от гр. Добрич, с инициали Д.С., блъска 63 – годишна пешеходка от същия град. Жената е починала на място.

                   Местопроизшествието е посетено от дежурен полицейски дознател. Причините довели до възникването на трагичния инцидент са в процес на изяснаване. По надлежния ред са взети кръвни проби.

                   По случая е образувано  досъдебно производство.    

                  

 

                   През   двете денонощия поделенията на ОД”ПБЗН” – Добрич  са участвали в гасенето на два  пожара.

                        На 19 януари 2008 година, около 14.15 часа в РС”ПБЗН” – гр. Балчик е получено съобщение за възникнал пожар в лек автобил “Опел Аскона” в с. Стражица, общ. Балчик.

                   Пожарът е локализиран и потушен от дежурен екип на РС”ПБЗН” – гр. Балчик. В резултат на пожара са нанесени материални щети по двигателя и купето на моторното – превозно средство.

                   Пожарът е в резултат на късо ел. съединение в двигателя на автомобила.

 

 

 

 

 

 

21 януари 2008 година                                                        ОД”Полиция” – гр. Добрич                                                                        

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди