изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:29 EEST
Кметът забрани използване на думата ”молба”    
Общество Кметът на Бургас Димитър Николов забрани на гражданите да използват думата "молба" в обръщението си към общинската администрация.

Кметът е издал тази заповед днес, предвид принципите на прозрачното управление и диалог, и на основание член 44 алинея 2 от Закона за местно самоуправление и местна администрация, предаде "Фокус". Заповедта е връчена на главния секретар, на зам.-кметовете и на директорите на териториалните дирекции за сведение и изпълнение.
"Аз не мисля, че гражданите трябва да се молят на кмета, когато имат желание да потърсят помощ и съдействие от общинската администрация. Ние живеем в свободна, демократична държава и местната администрацията е основана с гласа и съдействието на местните граждани и ние сме длъжни да служим на техните интереси. Може да се обръщат с искане, с жалба, но не и с молба. Не е нужно да се молят. Хората трябва да бъдат горди и да не се чувстват подтиснати, унижени и с уронено достойнство. Ние трябва да създадем такава атмосфера. Новото поколение трябва да се възпитава в дух на свободно гражданско поведение и за в бъдеще когато пораснат и на управление" , каза кметът Димитър Николов.
Кметът задължи и всички кметове да направят публично обсъждане на бюджетите за 2008 г. на населените си места пред гражданите. Не само на община Бургас ще бъде обсъден бюджетът пред гражданите, заявили такова желание и медиите, но и всяко населено място успоредно с разглеждане на цялостния бюджет на община Бургас.
“Ще се дава приоритет на конкретните действия в това населено място. Например капиталовата програма на град Българово. Там точка по точка ще бъде разисквано в присъствие на ресорните отговорници на общинската администрация конкретните дейности и обекти. Което ще даде възможност на гражданите и жителите да внесат допълнителни мнения и препоръки и в един кратък срок от 10 дни общинската администрация да направи корекции в общинския бюджет, за да може на 15 февруари той да бъде приет. Аз много държа, тъй като досега бюджета на община Бургас никога не се приемал в рамките на сроковете, спуснати от закона, този път държа той да бъде приет независимо, че имаше избори и че има промяна в голяма част от администрацията”, каза кметът Димитър Николов.  dir.bg
 


Сходни връзки

Кметът забрани използване на думата ”молба” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди