изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:01 EEST
Жозеф Дол: Десните в България да се обединят около ГЕРБ, за да управляват    
Европейски съюз София. Десните партии в България да се обединят около ГЕРБ като най-голяма формация, за да могат да са силни и да управляват заедно. За това призова Жозеф Дол, председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, след като се срещна в Столична община с кмета на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Дол посочи, че е оптимист за най-скорошното членство на ГЕРБ в ЕНП и не вижда никакви пречки за това. Той подчерта, че евродепутатите на ГЕРБ вече са напълно интегрирани в ЕНП.
Помолен да коментира енергийните договори, сключени по време на визитата на руския президент Владимир Путин у нас, Дол посочи, че Русия несъмнено е сериозен партньор за Европа, но всички споразумения по ключовите за ЕС политики, каквато е енергетиката, трябва да минат през дискусия в рамките на общността. “Трябва да има прозрачност, но това не възпрепятства държава – членка да сключи такива договори”, допълни Дол.
От своя страна Бойко Борисов съобщи, че в сряда – в 11 часа, той и Жозеф Дол ще имат среща с президента Георги Първанов именно по въпроса с енергийните договори. Дол посочи, че е в България, за да се запознае с начина на живот на българите, проблемите на земеделските региони, както и за да окаже подкрепа на Бойко Борисов.
Дол заяви, че много често – когато нещата в една държава – членка на ЕС вървят добре, правителствата си приписват заслугите, а когато нещата вървят зле, “топката се прехвърля на Брюксел”. Той се обърна към Борисов с думите: “Приятелю, най-хубавият пост, който може да заеме един политик, е този на кмет”. Той даде съвета си в качеството си на бивш градоначалник.
Бойко Борисов пък посочи, че поведението на премиера Сергей Станишев в момента е “висш израз на популизъм” заради това, че “копира идеи на ГЕРБ” – и в частност позицията за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй”.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

Жозеф Дол: Десните в България да се обединят около ГЕРБ, за да управляват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди