изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:41 EET
Синът на Осама бин Ладен направи обръщение към баща си    
Любопитно

Намери друг начин - това послание отправя към баща си сина на най-търсения човек в света - Осама бин Ладен. 26-годишният Омар застана пред камерите в тихо предградие на около час път от Кайро в Египет, където живее.



Външно 26-годишният Омар бин Ладен прилича на прословутия си баща, но е облечен по западна мода, кара джип и е женен за британка, два пъти по-възрастна от него. Досега е избягвал публичността, сега се изправя пред медиите, защото иска да сложи край на насилието, отприщено от баща му:

"Лично призовавам баща си, обръщам се към него като син към баща, да ми даде потвърждение от бога или от корана кое е правилно и кое не, за да не се чувствам изгубен".

Омар е едно от 19-те деца на Осама и четвъртото от 11-те, родени от първата му жена. На 14 години започнал да се обучава в тренировъчен лагер на Ал Кайда в Афганистан. През 2000 година напуснал по свое желание, но с благословията на баща си. От тогава не е говорил с него, твърди, че не знае къде е и че никога няма да го открият, защото местните хора го подкрепят.

Всъщност Омар не крие, че е горд с баща си, не го смята за терорист, но не одобрява методите му и убийството на цивилни:

"Баща ми трябва да докаже на целия свят и особено на мен дали действията му са правилни, за да мога да ходя с вдигната глава и нито един шейх да не ми казва, че баща ми избива хора в името на исляма, но ислямът няма нищо общо".

Омар е решил да тръгне по коренно противоположен път - да бъде посланик на мира. Заедно със съпругата си организира конни надбягвания за мир в Северна Африка, които трябва да стартират тази година. bnt.bg

 


Сходни връзки

Синът на Осама бин Ладен направи обръщение към баща си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди