изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:00 EET
ПРОГРАМА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ВРЪЧВА НАГРАДИТЕ BIG BROTHER    
НовиниНа 28 януари ще бъдат връчени антинаградите Big Brother (Големият брат), съобщиха за НДТ от Програма Достъп до информация  и Интернет общество – България.

Наградите се присъждат на правителствени структури, компании или отделни личности, които с действията си са нарушили правото на лична неприкосновеност и защитата на личните данни на гражданите.

Наградата “Big Brother” е учредена от международната неправителствена организация за защита на личните права Privacy International. Името на наградите е вдъхновено от известната антиутопия на Джордж Оруел 1984. В романа  Големия брат е символ на партията, която те наблюдава и се грижи за теб, с цената на абсолютно ограничение на личната свобода във всичките й форми. Символът на антинаградата е военен ботуш, мачкащ човешка глава.

В България подобна церемония се организира за четвърти път. Носителите на антинаградите се определят от специално жури на базата на обосновани номинации.

Денят на церемонията по връчване на наградите Big Brother – 28 януари - съвпада с Европейския ден на защита на данните, който бе отбелязан в България за пръв път през 2007 г.  Датата отбелязва подписването на Конвенция 108 на Съвета на Европа за защита на лицата при автоматизираната обработка на лични данни. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ПРОГРАМА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ВРЪЧВА НАГРАДИТЕ BIG BROTHER | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди