изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:55 EEST
В ДОБРИЧ НЯМА АВАНСИ ЗА ГРИПНА ВАКАНЦИЯ    
ОбразованиеАко се стигне до такава, децата ще трябва да отучват, категорични са от Регионалния инспекторат по образование

Ако все пак се стигне до обявяване на грипна епидемия, учениците в Добрич ще трябва да отучват дните от грипната ваканция, каза за НДТ зам.-началникът на инспектората Йорданка Тенева. "С обявената дървена ваканция в Добрич са изчерпани всички аванси, дадени от министерството и по всяка вероятност в съботите ще трябва да се наваксва материалът" - поясни Тенева. Това ще е особено важно, според нея, за седмокласниците и учениците в 12 клас, тъй като им предстои явяване на изпити. 
От РИОКОЗ - Добрич информират, че засега няма опасност от обявяване на грипна епидемия на територията на областта, но въпреки това за последната седмица отчитат двойно увеличение на острите респираторни заболявания. За да бъде обявена грипна епидемия, трябва да се достигне заболяемост 180-200 души на 10 хил. население, поясни миналата седмица пред медиите д-р Ангелова, директор на РИОКОЗ.
Зам.-началникът на инспектората добави още, че заради обявеното бедствено положение в града, все още не е стартирала приемната за разясняване на матурите. "Лошото време и затворените пътища станаха причина да бъде отложено разяснението за предстоящите матури на зрелостниците, което трябваше да се проведе на 9 януари. Затова едва сега - на 23 и 24 януари, ще се проведат срещи съответно с родители и ученици в първия ден, а във втория - с директори и представители на училищата" - допълни Й. Тенева. Иначе, всяка сряда от 14 часа в инспектората приемат ученици, които искат да получат разяснения за предстоящите матури.
В същото време родители разкриха, че от нова година частните уроци са започнали да поскъпват - часът на частно по чужд език, български и математика вече бил с пет лв. по-скъп и така вече родителите плащали по 30 лв. за час по български и математика, тъй като с такива изпити се влиза в елитните учебни заведения.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ НЯМА АВАНСИ ЗА ГРИПНА ВАКАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди