изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:06 EEST
Около 300 млекопроизводители ще излязат утре на протест в село Граф Игнатиево, според Атанас Къцов    
ЗемеделиеПловдив. Около 300 млекопроизводители от Пловдивския регион ще се съберат утре в 11 часа на протест на пазара на пловдивското село Граф Игнатиево.

Това каза за Агенция “Фокус” Атанас Къцов от регионалното сдружение на бранша в Пловдив. Фермерите от Пловдив са недоволни от мерките, които Министерството на земеделието и продоволствието (МЗП) им предложи след техните протести пред аграрното министерство на 16 януари. Според Къцов 45-те милиона лева държавни помощи от план-сметката на ДФ “Земеделие”, които МЗП планира да даде изцяло за животновъдите, са крайно недостатъчни.
По думите му - на протести ще излязат и неговите колеги от бранша от Плевен, Габрово, Добрич, Монтана, Враца, Велико Търново, Бургас, Варна, Силистра, Русе. “Ще протестираме по региони, защото протестите ни в София излизат скъпо, а точно сега ние нямаме пари”, коментира Къцов.
Да бъдат осигурени целогодишни държавни помощи за качествено млякото, както и годишна субсидия за изхранване на животните са сред основните искания на млекопроизводителите.
Галина ДИМОВА
 


Сходни връзки

Около 300 млекопроизводители ще излязат утре на протест в село Граф Игнатиево, според Атанас Къцов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди