изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:04 EET
От утре Атака започва да събира подписи за освобождаване на Пирински    
ПарламентПарламентарната група на Атака започва от утре събиране на подписи с искане за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Георги Пирински. Това каза на пресконференция лидерът на Атака Волен Сидеров.

"Искането е заради нарушения на правилника за дейността на парламента, които Георги Пирински е правил като председател на парламента", посочи Сидеров.

Според правилника за организацията и дейността на парламента председателят и заместник-председателите на Народното събрание могат да бъдат предсрочно освободени по писмено искане най-малко на една трета от всички народни представители, когато е налице обективна невъзможност за изпълнение на задълженията или системно превишаване на правата, или системно неизпълнение на задълженията в рамките на тяхната компетентност.

Депутатът от Атака Тодор Батилов каза, че двете заповеди от 14 януари на председателя на парламента за реда за достъп до сградите на Народното събрание са нищожни, защото ред се създава с правни норми и такъв ред е създаден с правилник, издаден от председателя на 39-то Народно събрание.

Според него това е нарушение на конституционната разпоредба, че заседанията на Народното събрание са открити, както и на текстове от правилника за организацията за дейността на парламента, че заседанията на комисиите са открити.

По думите на Батилов с ограничаването на достъпа на граждани и журналисти до Народното събрание се нарушава друга конституционна норма, че всеки има право да търси, получава и разпространява информация.  actualno.com

 


Сходни връзки

От утре Атака започва да събира подписи за освобождаване на Пирински | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди