изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:22 EET
Минчо Спасов и Васил Иванов - Лучано да сменят Николай Свинаров и Светослав Спасов, предлага НДСВ    
ПолитикаСофия. Парламентарната група на НДСВ направи смени в постоянните комисии към парламента, в които според коалиционното споразумение имат право на председателски и заместник-председателски постове,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Смяната се налага заради отцепването на депутати от жълтата партия.
Постът председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, на който досега беше Николай Свинаров, ще бъде поет от Минчо Спасов.
За председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е избран Васил Иванов - Лучано, на мястото на Светослав Спасов.
Досегашните председатели на тези комисии вече са членове на "Българска нова демокрация".
От НДСВ са сменили и заместник-председателите на няколко комисии, отново заради напуснали депутати. В комисията по образование и наука заместник-председател ще бъде Маргарита Кънева, на комисията по правни въпроси заместник-председател ще бъде Яни Янев, на отбраната - Станимир Илчев, на земеделието и горите - Ангел Тюркеджиев, на комисията по труда и социалната политика - Христина Христова, на здравеопазване - Антония Първанова, на енергетиката - Деница Димитрова, на жалбите и петициите на гражданите - Рупен Крикорян и на комисията по бедствия и аварии - Анелия Атанасова.
Председателят на Парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов обясни, че след напускането на някои от депутатите, са намалели квотите на НДСВ за участие в комисии. Сега те разполагат с 67, а преди са били 97. Останалите 30 квоти са за "Българска нова демокрация". Все още обаче не е ясно дали БНД ще получат председателски пост в някоя от постоянните комисии. Моллов обясни, че в правилника на парламента не е записано, че е задължително при формиране на нова парламентарна група в средата на мандата тя трябва да получи председателски пост. Въпросът подлежал на обсъждане.
Проекторешението на групата на НДСВ ще бъде предложено да влезе в дневния ред на парламента и да бъдат известени депутатите за промените. По думите на Моллов - до този момент към групата на БНД е проявявана "добра воля", тъй като трябвало председателите и заместник-председателите на новата група да бъдат сменени веднага след отцепването им.
По думите на Станимир Илчев, ако БНД искат председателски пост, то трябвало да се разберат с останалите парламентарни групи, които са с по-малко депутати и имат такива постове - "Атака", БНС и ОДС.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Минчо Спасов и Васил Иванов - Лучано да сменят Николай Свинаров и Светослав Спасов, предлага НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди