изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:46 EEST
ЛЕКАРИ СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА НА НЕДОХРАНЕНО БЕБЕ СЪС СЧУПЕН ЧЕРЕП    
Здраве

Майката на 9-месечната Гюлхан била проститутка в чужбина, гледала я баба й, която е бременна за 14-ти път

9-месечната Гюлхан Ванева Красимирова от каварненското село Белгун е приета за лечение в Детско отделение на болницата в Добрич с фрактура на черепа, научи НДТ. Момиченцето е недохранено - то тежи 4 800 грама, каквото е теглото на бебе на 3-4-месечна възраст, обясниха лекари. И допълниха, че в случая става дума за "синдром на бито и поругано дете".



 

 

 

Малката Гюлхан е приета в болница в петък. Тя била закарана в Бърза помощ в Каварна от джипито в село Белгун, тъй като получила гърч. След това е транспортирана до болницата в Добрич.

- Детето беше в много тежко състояние, беше измръзнало и от това по краченцата му имаше рани. Беше обезводнено - разказа за НДТ един от лекарите, приел момиченцето.

Бебето веднага е настанено в Детско отделение. От там вчера казаха, че състоянието му вече е стабилизирано, храни се. Заради бързото му възстановяване не се налагала операция на счупената черепна кост. Според медиците, както физическото, така и психическото развитие на детето отговаря на 3-4-месечно бебе.

Гюлхан Ванева е с адресна регистрация в Плачидол, научи НДТ. Майка й Ваня Красимирова изчезнала през ноември м. г., хора от Белгун казаха, че отишла да проституира в Германия. Ваня има още едно дете, което е по-голямо. Него оставила при баща му, с когото няма брак, а грижите за Гюлхан поверила на майка си Роза Алексиева. За НДТ хора от Белгун разказаха, че Роза е майка на 13 деца, в момента е бременна с 14-ото. Бабата живеела със съпруга си Красимир, който бил голям прахосник. При тях живеели 6-7 от децата им, останалите вече били големи. Роза и домочадието й обитавали стая 4 на 4 квадрата, заради неплатени сметки нямали ток и вода. Живеят в общинска къща - бившия здравен дом в Белгун, разсипаха го, възмущават се хора от селото. Те коментираха за НДТ, че децата трябва да се вземат от Роза, тъй като са гладни и много зле гледани.

Сигнал за Гюлхан Ванева е подаден в понеделник в Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Добрич. В момента социални работници издирват майката, изясняват коя е бабата. За случая са информирани прокуратурата и полицията. "Спрямо детето ще бъде предприета мярка за закрила. То няма да бъде върнато нито на майката, нито на бабата, докато не бъде изяснен случаят, временно ще бъде настанено в дом" - казаха от Отдела за закрила на детето. От там допълниха, че след като институциите се произнесат, ще бъде взето окончателно решение на съдбата му. НДТ

 

СНИМКА

 

Досъдебно производство ще търси виновника за смъртта на бебе от Каварненско
23 януари 2008 | 13:00 | Агенция "Фокус"
Каварна. Районната прокуратура в Каварна образува досъдебно производство по случая с 9-месечно момиченце от с. Белгун, прието в болницата в Добрич с черепно-мозъчна травма. Това съобщи заместник-районният прокурор на Каварна Галин Гавраилов пред радио “Фокус”- Варна. Той уточни, че едва след изясняване на фактическите обстоятелства ще се повдигне обвинение срещу виновното лице.
Малката Гюлхан е приета в Детско отделение в тежко състояние. Детето е докарано в здравното заведение с фрактура на черепа. Според медици за бебето не са полагани грижи, то е недохранено, а теглото му е едва 4,8 кг. Според хора от селото майката работела зад граница и Гюлхан била поверена на баба си, която очаква 14-ото си дете.
Йорданка КАЛЧЕВА

 


Сходни връзки

ЛЕКАРИ СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА НА НЕДОХРАНЕНО БЕБЕ СЪС СЧУПЕН ЧЕРЕП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.46 секунди