изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:47 EEST
И ДОБРИЧ ЩЕ СИ КУПУВА СНЕГОРИНИ    
НовиниСлед като община Каварна се оборудва със собствен парк за снегопочистване, кметството в Добрич е решило да се снабди със собствени снегорини.

Вчера кметът Детелина Николова съобщи, че се предвижда общината да закупи три малогабаритни роторни машини за почистване на снега по тротоарите. Те са на стойност 2 500 лева. Ще се купят и гребла, които да се предоставят на собствениците на трактори и фадроми, тъй като се оказало, че липсата на такива гребла е един от проблемите при привличането на допълнителна техника за чистене на града.
Парите за новите придобивки ще бъдат заделени в бюджета за 2008 г. В  договора с фирма "Шеле" годишното възнаграждение за всички дейности по снегопочистване и сметоизвозване, миене и метене, е 358 000 лева, без да има възможност за актуализация на сумата, независимо от инфлацията и увеличението на цените на горива и работни заплати. На два пъти по време на критичната ситуация в началото на годината общината е била на път да прекъсне договора с "Шеле", но адвокатите на компанията предупредили, че ще последват съдебни дела. Според кмета, в следващия договор за чистене на града трябва да бъдат разделени различните дейности и за тях да се сключват самостоятелни договори.
 


Сходни връзки

И ДОБРИЧ ЩЕ СИ КУПУВА СНЕГОРИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди