изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:54 EEST
ДАВАТ НА ОБЩИНАТА МЕДИЦИНСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ    
НовиниОбластният управител Динчер Хаджиев е предложил на кмета на Добрич Детелина Николова общината да поеме стопанисването на бившето общежитие на  Медицинския университет по ул. "Калиакра" № 54. Предвижда се такова предложение кметът да внесе за обсъждане на предстоящото заседание на Общинския съвет. Изискването на кметството ще е да получи общежитието без тежести, като държавата изчисти задълженията, които са се натрупали за ток и вода.

Припомняме, че общежитието по ул. "Калиакра" бе собственост на МУ-Варна, който поиска сградите му в Добрич да бъдат предоставени на Областната управа. След продължително чакане и екстремни ситуации, Министерския съвет удовлетвори желанието на МУ-Варна. После Областна управа изяви желание общежитието да бъде прехвърлено към общинския жилищен фонд.
- Това ще изисква средства, които да се вложат за ремонта и поддръжката му. - коментира Детелина Николова.
Казусът с общежитието нашумя, след като живеещи там се качиха на покрива на осеметажната сграда, тъй като посред зима бяха оставени без ток и вода.  Оказа се, че служители на Медицинския университет са им събирали парите, но не са ги превеждали. В резултат на това за общежитието имаше натрупани около 80 000 лева дългове за ток и вода. По искане на ръководството на МУ, "ВиК" и "Е.ОН" ги оставиха с дни на сухо и тъмно. За изчезналите пари е сезирана прокуратурата.
 


Сходни връзки

ДАВАТ НА ОБЩИНАТА МЕДИЦИНСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди