изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:54 EEST
ПРАВЯТ БИЗНЕС ЗОНА ОТ БИВШИ КАЗАРМИ    
НовиниБившите казарми в Добрич ще бъдат преустроени като бизнес зона, съобщи вчера кметът Детелина Николова. Теренът от 424 декара с постройките върху него бе предоставен от Министерството на отбраната на общината в Добрич след закриване на военните поделения в града.

По проект, финансиран от програма ФАР, е разработен подробен устройствен план от определения подизпълнител "Евроконсултантс България" АД. Той е бил завършен до 18 януари. До 14 февруари другият подизпълнител - "АВС04" ЕООД, трябва  да е готов до предпроектно  проучване за бъдещето на терена. Вече е ясно, че той ще бъде използван за обособяване на бизнесзона на Добрич с няколко квартала. Там бъдещите инвеститори ще могат да построят заводи. Предвижда се да се запазят само част от съществуващите сгради. Това са складове, на които ще бъде даден траен статут, обясни зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Другото застрояване ще е ново. Предвидени са парцели за производство и за съпътстващи дейности като обществено обслужване. Общината в Добрич има виждане там да се изгради бизнесзона за развитие на бизнесуслуги и производствени мощности, съчетани с високотехнологични производства.Засега като форма на публично-частно партньорство за реализация на бизнесзоната се залага на учредяване на срочно право на строеж. Другата възможна форма е концесия. Становището на общината е да запази собствеността си върху земята, а не тя да бъде продавана.
Очаква се за изграждането на бъдещите производствени мощности да се използва и потенциалът на оперативната програма "Конкурентно развитие и подкрепа на бизнеса", която трябва да стартира през 2009-2010 г.
 


Сходни връзки

ПРАВЯТ БИЗНЕС ЗОНА ОТ БИВШИ КАЗАРМИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРАВЯТ БИЗНЕС ЗОНА ОТ БИВШИ КАЗАРМИ
Автор: Anonymous да 2008-01-23 @ 13:32 EET
Да бе "бла,бла,бла" приказки на търкалета , ще правят совалки за космоса. Пак ще има разпределение на терените на свои хора.Доколкото съм запознат в бившите поделения има още не доизкрадено.Апетитна хапка ще е казармите,гърнетата,летището и ДПРС по пътя за Балчик.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди