изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:56 EET
С ПРОЕКТ ПО ФАР ЩЕ РЕМОНТИРАТ СОУ В КРУШАРИ    
НовиниОбщина Крушари подготвя проект по програма ФАР - "Подобряване на състоянието и интеграцията на малцинствените групи в неравностойно положение със специален фокус върху ромите", който ще бъде внесен до 30 януари в Министерството на финансите, съобщиха от кметството.

Изготвеният проект цели подобряване на материалната база и учебната среда в средно общообразователно училище "Христо Смирненски" - с. Крушари. По проекта се предвижда саниране на училищната сграда и на техническата работилница, както и вътрешен ремонт на спортната зала на училището и облагородяване на училищния двор. Общата стойност на проекта е 200 000 евро.
СОУ "Христо Смирненски" е единственото средно общообразователно училище в община Крушари. В него се обучават  над 300 деца от Крушари и съставните села на общината. Около 50% от децата, посещаващи учебни занятия, са от ромски произход и в този смисъл предлаганият проект отговаря на основната цел на компонент 2 от грантовата схема  - Реконструкция и ремонт на сгради на училища, предоставящи интегрирано образование на ученици от ромски произход в етнически смесени класове.
 


Сходни връзки

С ПРОЕКТ ПО ФАР ЩЕ РЕМОНТИРАТ СОУ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди