изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:21 EET
ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ ДНИ 5 СЕЛА НА СУХО    
ОбществоЗа това алармира кметът на село Владимирово Вълчо Вълчев

Пет села от община Добричка повече от десет дни са подложени на сух режим, за това съобщи кметът на село Владимирово Вълчо Вълчев, който потърси редакцията за съдействие. "Владимирово, Бдинци, Вратарите, Орлова могила и Самуил от 11 януари са без вода. Аз лично се обаждах и разговарях с началника на района тук Ивелин Стоянов, сигнализирал съм във "ВиК" и дежурния на община Добричка. В сряда за малко е дошла водата в Самуил, но пак е спряла. Докато имаше преспи, хората топяха сняг, ама вече и снегът се стопи" - каза още кметът.
Отправихме въпроса му към началника на "ВиК"-района Ивелин Стоянов, който заяви: "Проблемът ни е известен и съм разговарял с кмета на Владимирово. От понеделник наши екипи работят непрекъснато, но наистина имаме голям проблем. Беше повредена помпата на помпената станция в Орлова могила, която захранва петте села. В сряда, след като отстранихме повредата и подадохме вода, избиха четири аварии по посока Владимирово и в момента екипите ни работят там и се надявам най-късно в ранния следобед на следващия ден /б.а. - днес/ водоподаването във всичките пет села, които се захранват от помпена станция Орлова могила да бъде възстановено".
 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ ДНИ 5 СЕЛА НА СУХО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди