изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:17 EET
ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕ НА 180 ДУШИ ЗА РАБОТА В ТУРИЗМА    
НовиниРегионалната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация започва обучение по европейска програма на 180 души за работа в туризма.

Това съобщи за НДТ председателят на регионалната асоциация Димитър Димитров. "В обучението ще бъдат включени всички професии, в това число и мениджъри на хотели и ресторанти. То се провежда от 8 собственици на туристически обекти в региона" - допълни още Димитров. Към момента средната работа заплата в сектора е 420 лв., по данни на НОИ, добави още Димитров. През летните месеци обаче се говорело, че майстор готвачите стигат до заплащане в размер на 1500-2000 лв. за месец в големите вериги. Според него Добрич започва да се развива като туристически център и се очаква освен с културен туризъм през тази година да привличаме гости и с шопингтурове. Димитров припомни, че миналата година хотел от Добрич спечели приза в категорията "семеен хотел" на асоциацията и добави, че тази година регионалната структура ще кандидатства и в категорията "градски тризвезден хотел".
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕ НА 180 ДУШИ ЗА РАБОТА В ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди