изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:38 EEST
ГОДИШНА СРЕЩА НА "Е.ОН" С КМЕТОВЕ И ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ    
ИкономикаПърво пред журналисти компанията отчете 2007 г. и обяви инвестиционните си намерения за 2008 година

Добрич бе домакин на традиционната среща на ръководството на "Е.он България Мрежи" с кметовете и областните управители от всички общини и области, на които дружеството осъществява дейността си. Първо пред журналисти обаче председателят на УС на компанията Манфред Пааш и членът на УС Райнхард Ашендорф обявиха резултатите за изтеклата 2007 година и намеренията на фирмата за настоящата година. На срещата присъства и управителят на Регионален център Добрич Катя Прашинкова. Кметът на Добрич Детелина Николова приветства гостите с добре дошли.
"За нас стартът на 2008 г. беше една голяма катастрофа, предвид тежките метеорологични условия" - обяви Пааш. Неговият колега Ашендорф представи подробен отчет за дейността на дружеството по време на няколкото тежки зимни дни, като според статистиката в най-трудния ден - 3 януари, 215 аварийни екипа са отстранявали възникналите по мрежата аварии. "В резултат на добрата ни работа от 240 населени места на територията, обслужвана от "Е.он България мрежи" АД, в които имаше проблеми с електроподаването в първия ден, за 24 часа успяхме да отстраним 90 %. Останалите 10 %, които останаха по-дълго без ток, липсата се дължеше на невъзможен достъп до съоръженията. Именно тук ние ще търсим съдействие от общините и областните управители, за да можем съвместно да имаме по-добри резултати. Отчетено бе още, че през последните две години компанията е инвестирала над 105 млн. лв., а намеренията са тази година те да се увеличат с 20 %. Фирмата планира инвестиции в размер на 49.5 млн. лв. От компанията се похвалиха още, че са успели да намалят времетраенето за обслужване на един клиент. "При квота, спусната от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, от 259 минути, нашата статистика сочи, че сме стигнали време за обслужване на клиент 244 минути" - каза още Ашендорф.
Заради липса на точен кадастър в общините, много често се нарушава инфраструктурата на електроразпределителните дружества. За това алармира председателят на УС Манфред Пааш. Немците заявиха, че една трета от повредите по кабелите на дружеството са предимно заради несъгласуване с тях при строителство, заради липса на кадастри, нарушаване на целостта на кабелите. "Заради липса на точни карти не са малко и населените места, където не знаем къде минават нашите въздушни мрежи, което затруднява отстраняването на възникналите аварии" - каза още Пааш. От компанията са готови да сътрудничат с общините, за да бъдат създадени точни кадастри, което да облекчи работата както на енергодружеството, така и на кметствата при издаване на строителни разрешителни, тъй като по закон се изисква определено отстояние на строежи от енергосъоръженията.
През т.г. само на територията на Добрич фирмата ще инвестира 4 238 000 лв. В мрежите средно напрежение се предвижда да бъдат вложени 1 210 000 лв., за подмяна на електромери - 2 496 000 лв. Сред големите проекти, които ще реализира на територията на областта, са подстанция в село Топола на стойност 7.5 млн. лв., както и възлова станция "Сана" в Добрич, казаха още ръководителите на компанията и допълниха, че се планират да се инвестира в подмяната на проводници на територията на област Добрич - в Тервел, Росица, Карапелит, Драганово, Ляхово.
Председателят на УС заяви още, че има сключено споразумение между трите дружества в страната - "Е.он", "ЧЕЗ" и "АВН", за взаимопомощ при кризисни ситуации, каквато неотдавна ни наложи зимата. От компанията са отчели още, че трябва да бъде подобрена комуникацията при кризисни ситуации и да има по-добро взаимодействие с общините, за да могат екипи на енергодружеството да стигат по-бързо до аварирали обекти, заяви Пааш. Той допълни, че "Е.он - България" обмисля въвеждането на отчитане на потребената електроенергия на по-дълъг период, но ще изчакат да почерпят от опита на чешката компания "ЧЕЗ", която ще въведе отчитане на тримесечие от 1 април тази година.
 


Сходни връзки

ГОДИШНА СРЕЩА НА "Е.ОН" С КМЕТОВЕ И ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди