изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:42 EET
УЧАТ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК    
НовиниМинистерството на държавната администрация и административната реформа набира желаещи служители на държавната администрация да се включат в най-масовото досега обучение по английски език, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Обучението е част от проекта „Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на Европейския съюз", финансиран от Европейския социален фонд по Оперативната програма „Административен капацитет". През изминалите две години общо над 20 хил. служители от цялата страна са преминали обучение по английски език. Тазгодишните курсове ще са интензивни и ще стартират през март, като се цели не само повишаване на езиковото ниво, но и подобряване на уменията за ефективна комуникация. Всяка администрация в страната трябва да подаде списък на желаещите служители в срок до 1 февруари. Заявките се попълват по образец, публикуван на сайта на МДААР, и се изпращат на електронна поща g.bakalova@ipaei.government.bg. Обучението, финансирано от ОПАК, ще обхване 15 000 служители от цялата страна, като учебният процес ще се реализира във всички общински центрове. Курсовете ще се проведат за период от 8 месеца и ще покрият две нива съгласно Европейската езикова рамка, се казва още в прессъобщението. Предвидени са 8 учебни часа седмично, като 4 от тях ще се провеждат в работно време. Изискването към служителите е да посещават редовно учебните занятия.
 


Сходни връзки

УЧАТ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди