изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:09 EET
ДОБРИЧ ПАК ИМА ШАНС ЗА САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ    
Новини34 общини с население минимум 30 000 жители в общинския център на всяка от тях могат да участват във втората фаза на проект "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради", съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустрйството.

Сред посочените общини е и Добрич. Срокът за заявяване на интерес бе 21 януари 2008 г. и община Добрич е заявила такъв интерес, съобщи за НДТ Мария Стойчева - главен експерт "Пректи".
От кандидатстващите общини се очаква да разработят интегриран проект за развитие на територията, където се появи инициатива на собствениците, а крайните бенефициенти тябва да участват със съфинансиране на дейности по проекта. Общините, които участват, ще получат техническа и финансова подкрепа при организирането на информационна кампания за привличане на крайни бенефициенти, за разработването и изпълнението на интегрирани проекти.
Проектът "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради" стартира през 2007 г. и е съвместна инициатива на МРРБ и ПРООН. Целта му е да създаде модела, по който ще работи Националната програма за обновяване на жилищни сгради. В първата фаза на проекта на конкурсен принцип бяха избрани 5 блока в общините Бургас, Благоевград, Габрово и София. През пролетта на 2008 г. предстои са бъдат обновени и други 9 обекта в градовете Благоевград, Бургас, Габрово, Добрич и Сандански, избрани през 2007 година. Първоначално бяха включени две жилищни сгради от Добрич. Впоследствие не можа да се получи съгласието на 100 процента от собствениците. НДТ научи, че е дадена възможност живеещите в бл. 32 в жк "Балик" до 31 януари да потвърдят желанието си за участие в проекта, макар да са пропуснати някои срокове. Там трябва да се получи съгласието на всички 96 собственици на апартаменти.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПАК ИМА ШАНС ЗА САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди