изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:09 EET
И МЕГЛЕНА КУНЕВА НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ "ДРУЖБА 1"    
НовиниОт ръководството на "Е.он България" отново потвърдиха, че не носят отговорност за щетите, които претърпяха живеещите в блокове 3 и 4 на жк "Дружба 1", чиито електроуреди изгоряха. Причината е, че токовият удар е бил предизвикан от кражба на проводници от трафопоста.

Председателят на Управителния съвет на дружеството Манфред Пааш не е пожелал да разговаря лично с представителя на потърпевшите Милена Младенова след проведената в Добрич регионална среща на енергийното дружество с кметове на общини. С нея е разговарял Анатоли Симеонов - член на УС на "Е.он България". Той е потвърдил становището на компанията, че тъй като става въпрос за кражба към момента те не могат да компенсират потърпевшите. Но, е уверил г-жа Младенова, че ще направят необходимото при залавяне на крадеца ощетените граждани да получат компенсации. Г-н Симеонов е изразил мнение, че в случая сериозният проблем е законодателен и трябва да се забрани изкупуването на цветни метали, което, най-вероятно е било причина и за въпросната кражба.
Както НДТ вече съобщи, Районната прокуратура и ДКЕВР също излязоха с решение, че енергийното дружество не е длъжно да компенсира потърпевшите си клиенти, тъй като става въпрос за кражба от трето лице. Милена Младенова е получила отговор и от еврокомисаря Меглена Кунева, която също е заявила, че казусът не е от нейните правомощия и препоръчва потърпевшите да се обърнат към българското законодателство. НДТ вече писа, че с проблема лично се ангажира бившият вицепремиер и министър на икономиката Лидия Шулева. Тя е поканила представителя на потърпевшите от "Дружба 1" Милена Младенова на среща в София идната седмица.
 


Сходни връзки

И МЕГЛЕНА КУНЕВА НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ "ДРУЖБА 1" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди