изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:16 EEST
ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ В ДОБРИЧ    
НовиниДанъците върху недвижимите имоти, върху наследствата, даренията и патентният данък остават непроменени за тази година, информират от общината. От там припомниха, че с промени в Конституцията на Република България от началото на 2008 година се дава право на Общинските съвети да определят размера на местните данъци при условия, установени със Закона за местните данъци и такси.

От всичките шест вида местни данъци, които ще постъпват в общинските бюджети, само при данъка върху превозните средства и данъка при придобиване на имущество по възмезден начин се предлагат изменения. Без промяна спрямо 2007 година остават: Данък върху недвижимите имоти, Данък върху наследствата, Данък върху даренията и Патентен Данък. Данъкът върху превозните средства и данъкът при придобиване на имущество по възмезден начин ще бъдат увеличени, защото Общински съвет има право само да увеличава, а не да намалява установените със Закона за местните данъци и такси размери на данъците. Данъкът при възмездно придобиване на имущество от 2 на сто се променя на 3 на сто, върху оценката на прехвърленото имущество. При определяне на данъчната ставка за автомобилите е подходено диференцирано, информират още от кметството. И посочват, че данъкът за седлови влекач, влекач за ремарке и товарни автомобили с допустима максимална маса над 12 тона  е завишен с 30%. Така например товарен автомобил до 15 тона до сега е плащал 237 лева, с промяната ще плаща 308 лева, т. е. увеличение от 71 лева. Данъкът за леките автомобили, автобуси и товарни автомобили до 12 тона технически допустима максимална маса  е завишен със 100%. Така автомобили с мощност до 37КW над 14 години до сега плащаха 12,58 лева, а сега ще плащат 25,16 лева ; до 55КW  над 14 години плащаха 18,80 лв., а сега ще плащат 37,60 лева ; над 55КW плащаха 35,64 лева, а сега 71,28 лева.
От кметството обясняват, че предложените по-високи размери на гореизброените местни данъци са с цел осигуряване на повече приходи, които ще бъдат насочени към обновяване и разширяване на основната градска инфраструктура, която включва в себе си и транспортната инфраструктура. Ще продължи реконструкцията и подобряването на уличната мрежа и изграждане на паркинги.
От допълнително осигурените местни приходи и други привлечени средства ще се финансират проекти от първостепенна важност като рехабилитация на бул. "Добричка епопея", ул."Никола Петков", ул. "Хр.Ботев", ул."Любен Каравелов", ул."Калиакра" /втори етап/, на бул. "Трети март" - в участък, довеждащ трафика до ПЗ "Запад" и бъдещата Бизнес-зона "Добрич", на бул. "Добруджа" - в участък, осигуряващ транспортния достъп на кв. "Рилци".
 


Сходни връзки

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди