изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:47 EET
ЖИВОТНИТЕ НЕ ЯДАТ ОБЕЩАНИЯ    
НовиниКатегорични са млекопроизводителите, които остават в протестна готовност

  1. В петък млекопроизводители от други краища на страната са потеглили с кравите си към София, за да участват с тях в насрочения за 6 февруари национален протест пред сградата на Министерски съвет. Фермерите от Добричка област също са в готовност да се включат в протестите. Без животни, тъй като се опасяват, че по пътя кравите им ще умрат от глад.
    Независимо от обещанията на управляващите и предприетите действия по събиране на заявления за субсидията de minimis, млекопроизводителите остават в готовност за сериозни протестни действия, тъй като не вярват, че обещанията ще бъдат изпълнени. А и "животните обещания не ядат", заяви пред НДТ председателят на Регионалния млечен борд Ангел Йонов. Според него, правителството е предприело действията за събиране на заявления за помощта  de minimis и е обещало изплащане на субсидията за произведено качествено мляко от 1 януари само, за да се прекратят протестите. Фермерите не вярват, че държавата има готовност да направи това, което е обещала. Затова те се опасяват, че ще останат само с обещанията. Явно управляващите ще ни залъгват, докато се "хванем за зелено" и тогава хората да се успокоят, смята Йонов. Той недоумява защо сега, когато се събира информация за производителите, които ще искат да получат от помощта de minimis, данните се приемат само на добра дума, без никакви удостоверяващи документи. След това два месеца ще ни карат да носим всевъзможни документи, опасява се Йонов. Затова той е уверен, че нови протести ще има. Окончателното решение за това ще се вземе в началото на тази седмица.
    Фермерите се опасяват, че ако до началото на март не получат пари за подпомагането им от държавата, животните ще измрат от глад. Това ще постави под въпрос въобще оцеляването на млечното животновъдство.
 


Сходни връзки

ЖИВОТНИТЕ НЕ ЯДАТ ОБЕЩАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди