изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:13 EET
МЕРКИ ЗА ЗАКРИЛА СА ВЪЗМОЖНИ И ЗА ДРУГИ ДЕЦА ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА ГЮЛХАН    
НовиниВероятно ще бъдат предприети мерки за закрила спрямо някои от най-малките деца на Роза, бабата на 9-месечната Гюлхан Ванева Красимирова от с. Белгун. Те живеят при същите условия, както бебето, и може да се прецени, че също са застрашени, коментираха от дирекция "Социално подпомагане" в Каварна.

 Момиченцето постъпи в Бърза помощ с гърч, измръзнало, недохранено и със счупен череп на 18 януари. То е изоставено от майка си Ваня Красимирова, която е в чужбина от ноември и най-вероятно се занимава с проституция. Бебето е оставено при баба си - Роза, която живее със седем от децата си и е бременна за 14-и път.
Ден преди бебето да получи гърч и да постъпи в Спешна помощ, социален работник е посетил дома по сигнал, че майката е изоставила Гюлхан. Когато той е отишъл в дома на Роза, там е била запалена печка, било е топло. Социалният работник не е забелязал по тялото на бебето да има рани, но поради това, че детето е много слабо, е поискал то да бъде прегледано от джипито на селото. На следващия ден детето е получило гърч и бе прието със счупен череп, премръзнало и изтощено от глад в детското отделение на болницата в Добрич. В момента състоянието на детето се стабилизира, то се храни добре. Опасност за живота му няма. След като се възстанови, то ще бъде настанено в дом за медико-социални грижи, съобщиха от отдел "Закрила на детето" в Добрич. Именно там е получен първият сигнал от лекарите за състоянието на 9-месечното дете, което бе с тегло и ниво на развитие като на 3-4 месечно. От отдела са сигнализирали полиция и прокуратура. Проверката е установила, че в акта за раждане на Гюлхан е записано, че бащата е неизвестен. Знае се, че майката е живеела с мъж, при когото е оставила по-голямото си дете. Не се знае обаче дали той е бащата на бебето.  Малко вероятно е след време Гюлхан да бъде върната на майка си, коментират социалните работници. За целта тя ще трябва да докаже, че може да му осигури дом и да има необходимите доходи, за да го отглежда. Не се знае обаче дали тя ще склони да се подпише, че го оставя за осиновяване, което е задължително, за да се пристъпи към тази процедура.
Роза и мъжът й живеят в общинска сграда, бивша здравна служба в село Белгун. Преживяват от социални помощи.
 


Сходни връзки

МЕРКИ ЗА ЗАКРИЛА СА ВЪЗМОЖНИ И ЗА ДРУГИ ДЕЦА ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА ГЮЛХАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди