изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:52 EEST
ПРИЕХА РЕГИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ИНОВАЦИИ НА СЕВЕРОИЗТОЧНИЯ РАЙОН    
НовиниВ края на миналата седмица бе приета Регионалната иновационна стратегия на Североизточния район на планиране, съобщават в прессъобщение от областна администрация.

Участие в заключителното заседание на Направляващия комитет по проект №014664 "Регионална иновационна стратегия на Североизточен район на планиране" по VI Рамкова програма на Европейския съюз, което се проведе във Варна, е взел зам.-областният управител Михаил Стоев. Според приетия документ, в стратегията са включени по пет мерки в три приоритета - развитие на иновационния потенциал на региона, изграждане и развитие на проиновационната среда /включително и структура/, подкрепа на предприемачеството и бизнеса, подкрепа на развитието на човешкия потенциал и изграждане на съвременна иновационна култура в региона. Целта на стратегията е превръщането на Североизточния район за планиране в проспериращ европейски регион с висок жизнен стандарт чрез иновации и предприемачество. Сред проиновативните дейности, които са планирани, е кооперирането с чужди региони за участие в различни европейски инициативи, както и участието в програми и фондове, като се предвижда създаване на Регионален съвет по иновации, е заявил зам.-областният управител Стоев.
Регионалната иновационна стратегия е с период на действие 2008-2010 г., 2011-2013 г., 2014-2020 г. Сред акцентите в първия етап се планира създаването на фонд за финансирането на иновациите и приложните изследвания, картографиране на потребностите от човешки ресурси в региона, повишаване на квалификацията на работниците чрез обучения и други, се казва още в прессъобщението на администрацията. Иновационната стратегия е "вързана" и с действащите оперативни програми, по които идват средства от Европейския съюз у нас. В стратегията се предвижда  и създаване на регионална мрежа "Бизнесангели" - за стимулиране за развиването на бизнеса, както  и създаването и провеждането на Регионален панаир по иновации за популяризиране на положителен опит.
 


Сходни връзки

ПРИЕХА РЕГИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ИНОВАЦИИ НА СЕВЕРОИЗТОЧНИЯ РАЙОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди