изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ СИ    
ПразнициОбщоградско поклонение по повод 130-годишнината от освобождението на Добрич от турско робство се проведе вчера пред паметника на Цимерман.

В поклонението взеха участие народните представители Сияна Фудулова и Никола Гочев, председателят на Общинския съвет на Добрич Румен Иванов, кметът Детелина Николова и градоначалникът на Генерал Тошево Димитър Михайлов, зам.-областният управител Михаил Стоев, общински съветници, почетни граждани на Добрич, представители на политически сили, общественици и др. Специален гост бе генералният консул на Руската Федерация във Варна Анатолий Щелкунов. Панихида отслужи отец Стоян Димов.
"27 януари е една от най-светлите дати на Добрич, която ни дава повод за гордост и самочувствие", каза в приветствието си Детелина Николова. Тя подчерта, че присъствието на добричлии на поклонението е знак за благодарност към тези, които са воювали тук преди 130 години за свободата ни. "Няма никога да забравим делото на нашите освободители" - допълни тя. Приветствие от името на Генералното консулство на Руската федерация във Варна и на руския народ направи генералният консул Анатолий Щелкунов. "Загиналите за свободата на Добрич са живи във вашите сърца. Завинаги са актуални думите на Ботев: "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира" - каза Щелкунов. Той изказа благодарност на всички българи, че у нас има над 400 паметници в памет на загиналите за освобождението на България от турско робство.
След минута мълчание на паметника на Цимерман бяха поднесени венци и цветя. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди