изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:46 EET
Бойко Рашков стана зам.-министър    
НовиниПремиерът Сергей Станишев назначи бившия шеф на Националната следствена служба (НСлС) Бойко Рашков за зам.-министър на правосъдието.

Рашков бе сред кандидатите при последния конкурс за директор на службата, но тогава Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува за градския прокурор Бойко Найденов.
Рашков е роден през 1954 г., завършил е специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". През 1993 г. той защитава научна степен "Доктор по право", а през 1996 г. е избран за доцент и преподавател в Юридическия факултет на УНСС. Има множество публикации в областта на наказателното право и процес.
Рашков започва кариерата си през 1981 г. като следовател в Районната следствена служба в София, като преминава през всички степени на професията. През 1992 г. е определен за зам.-директор на НСлС, а три години по-късно, по предложение на ВСС, е назначен за директор на службата.
През 1998 г. е преназначен за директор на Специализираната следствена служба. През 2001 г. е избран за депутат от листата на Колиция за България в 39-ото Народно събрание, като е бил член на правната комисия и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. От май 2005 г. досега е ръководител на отдел в НСлС.  dir.bg
 


Сходни връзки

Бойко Рашков стана зам.-министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди