изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:38 EET
ПУСКАТ КАМЕРИ И ОХРАНИТЕЛИ СРЕЩУ НЕЛОЯЛНИ ТАКСИТА    
Новини
Охранителна фирма ще бъде наета да пази района на автогарата в Добрич от нерегистрирани таксита - това са се договорили на среща с представителите на общинската администрация представители на превозвачите в Добрич.

Проблемът е, че автомобили, които нямат разрешителни, дори не са с жълт цвят, превозват пътници от автогарата по различни маршрути. Така те не само водят до загуби транспортните фирми, но и крият рискове за пътниците, тъй като няма гаранции за тяхната изправност, коментира зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова.
Четири камери пък са монтирани по автобусни спирки в Добрич. На тях ще се разчита в борбата с такситата, които превозват пътници на цената на билета за градския транспорт. Тепърва предстои да се изясни как те да бъдат свързани с мрежа и информацията от тях да постъпва в полицията. Превозвачите също искат да получават кадрите от камерите. Проблемът е , че заснетото трудно може да се използва при съдебни дела, коментира Петкова.
Общо 550 са регистрираните таксиметрови автомобили в Добрич. Предвидената от Общинския съвет квота за целта е 700.
 


Сходни връзки

ПУСКАТ КАМЕРИ И ОХРАНИТЕЛИ СРЕЩУ НЕЛОЯЛНИ ТАКСИТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.85 секунди