изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:03 EET
ЦОНКО ЦОНЕВ ОБУЧАВА КОЛЕГИ ПЪРВИ МАНДАТ    
НовиниКметът на Каварна Цонко Цонев вчера бе лектор на свои колеги, спечелили първи мандат.

Обучението е организирано от НСОРБ, като поканата към него е отправена от секретаря на сдружението Гинка Чавдарова. За НДТ Цонев сподели, че това е първата покана към него от НСОРБ, но досега той е бил лектор на различни теми в различни висши училища и в школата за политици. "Темата е местната власт, бизнеса и НПО, както и работа с медиите" - каза каварненският кмет. Пред колегите си Цонев сподели своя опит на един от доказалите се успешни кметове, спечелили безапелационно втори мандат. Според него, важното в местната власт е добрата работа с неправителствените организации и не на последно място - с медиите. "Първо споделих пред колегите какво не трябва да правят. Лично смятам, че първо трябва да бъде локализиран един проблем, след което да се потърси максимално добро решение за неговото приодоляване. Важно още е един кмет да се пази от въвличане в някакви схеми чрез НПО-та по роднинска линия. Именно затова препоръчвам - преди да започне общината работа с някоя организация, тя да бъде проверена, да има минимум тригодишна история, да бъде инкубатор на идеи и да бъдат проучени нейни предишни проекти - спечелването и реализацията им. Така община Каварна е работила с БТПП - Добрич, с "Ромски права на човека" - сподели още Цонев.
Според него, голяма пречка пред местните власти е липсата все още на закон за публично-частното партньорство. "Колкото по-бързо бъде приет този закон, толкова по-бързо ще ни се развържат ръцете да работим по ясни, регламентирани права и с бизнеса. На базата на закона всяка община ще може да приеме своя наредба. В момента нямаме законова рамка и затова не можем да работим в партньорство и с бизнеса - каза Цонев и добави - аз самият ще настоявам, както ще се обърна и към колегите кметове, също да поставят искане по-скоро да бъде приет закон за публично-частното партньорство".
Уменията си на успешен градоначалник Цонев сподели вчера пред 25 нови кметове, избрани за първи мандат. Обучението бе във Варна.
 


Сходни връзки

ЦОНКО ЦОНЕВ ОБУЧАВА КОЛЕГИ ПЪРВИ МАНДАТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦОНКО ЦОНЕВ ОБУЧАВА КОЛЕГИ ПЪРВИ МАНДАТ
Автор: Anonymous да 2008-01-29 @ 19:48 EET
Е защо Цонко. То Детелина спечели по-безапелационно пък не е лектор. Защо ли?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди