изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:10 EEST
ОТНОВО ОТЛОЖИХА 10-ГОДИШНО ДЕЛО ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО    
Ред и сигурностДелото срещу 50-годишния Дойчин Тодоров, обвинен в опит за убийство на повече от едно лица, бе отложено за 7 февруари от 9 часа, съобщиха от пресслужбата на Добричкия окръжен съд.

Вчера магистратите отново не дадоха ход на процеса. Този път - поради отсъствието на обвиняемия и на гражданския ищец Георги Бакърджиев. Според защитата на Тодоров, той е в болница с диагноза язва и ще представи днес (б.р. - вчера) болничен лист. Причина за неявяването на гражданския ищец в съдебна зала е предстояща му сърдечна операция.

Дойчин Тодоров е обвинен, че на 22 февруари 1998 г. в с. Крушари е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. След употреба на алкохол, той безпричинно произвежда изстрел с пистолет в дискотеката на селото. По-късно пред заведението отправя заплахи за убийство срещу две непълнолетни лица от с. Крушари, като насочва срещу всеки от тях оръжието. Притеснени от поведението на обвиняемия, момчетата влизат в заведението и едно от тях разказва за случилото се. Трима души, сред които гражданският ищец Георги Бакърджиев, тръгват с автомобил след компанията на Тодоров. От задната седалка на своята кола обвиняемият стреля с пистолета си и ранява в гърдите Бакърджиев и бащата на едно от момчетата. На мястото, където са спрели автомобилите, се събират хора от селото и започват да хвърлят камъни по колата на обвиняемия. Тодоров успява да излезе от селото и да стигне до ползван от него фургон до с. Александрия. Там го заварва сформираната за задържането му група от РПУ - Крушари. Полицаите приканват Тодоров да се предаде. Той излиза внезапно от фургона с пушката си „Мазберг” и стреля срещу намиращия се пред вратата полицай. Служителят на реда хваща цевта на пушката и я наклонява. Благодарение на хладнокръвието му, изстрелът попада в земята. Полицаите успяват да отнемат оръжието и да задържат Тодоров.

В досъдебното производство той не се признава за виновен.

В момента Дойчин Тодоров е с мярка за неотклонение „Парична гаранция”.

Срещу него е предявен граждански иск от 10 хил. лв. за причинени неимуществени вреди от ранения в инцидента Георги Бакърджиев.

Тодоров е неосъждан, с висше образование, женен, занимаващ се с частен бизнес. В момента той живее в София. НДТ  

 

 

 

 


Сходни връзки

ОТНОВО ОТЛОЖИХА 10-ГОДИШНО ДЕЛО ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди