изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:46 EEST
КМЕТЪТ НА БЕЛИЯ ГРАД ПРЕДЛАГА ОБЩИНАТА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЧАСТ    
Новини

Обсъжда се възможността общината да се откаже от изпълнение на част от проекта по програма САПАРД, касаещ Кранево и конкретно главната улица “Черно море”. Това информира кметът на общината Николай Ангелов.



В тази посока се водят разговори с изпълнителния директор на държавен фонд “Земеделие” и агенция САПАРД - Димитър Тадаръков.

Проектът е засегнал частни парцели и не може да бъде коригиран според изискванията на програмата. В плана не са отбелязани новите сгради и собственици. Оказва се, че проектът е готвен през 1998 година и не е осъвременен. Друга пречка на този етап е разкопаването на главната улица в Кранево, което ще прекъсне достъпа до крайбрежието и хотелите. Обмисля се вариант за чакълиране на заобиколен подход от страна на река Краневска.

“На мнение съм, че е по-добре община Балчик да се откаже от проекта САПАРД в частта Кранево и да се изпълни само в село Оброчище, където са по-голямата част от дейностите”, коментира кметът Николай Ангелов. Мотивът е, че сегашното реализиране няма да бъде качествено, дори и да се наложи да бъде отново дофинансирано от общината, въпреки отпуснатите средства през декември миналата година. В сегашния план не са предвидени средства за изместване на електрически стълбове, кабели и други съоръжения. От проведените разговори с проектантите е станало ясно, че за времето, когато е изготвян проектът, той е отговарял на изискванията и на тогавашната ситуация в Кранево.

Отказ обаче ще бъде приет от общината, само ако това не засегне изграждането на напорната канализация в най-голямото село Оброчище и свързването й с пречиствателна станция Албена, подчерта Ангелов.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА БЕЛИЯ ГРАД ПРЕДЛАГА ОБЩИНАТА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЧАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди